Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 19.09.2012.

18:49

Zvezdini vaterpolisti na TV B92

Svetska ekonomska kriza konačno ima jednu dobru posledicu po naš sport – masovni povratak vrhunskih vaterpolista u Srbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Raspad Pro Reka, prouzorokovan sukobom sa LEN, pokrenuo je proces koji je doveo do toga da Srbija ima tri izuzetno jaka kluba.

Tradicionalno snažnom Partizanu priključili su se kragujevački Radnički, koji debituje u najvišem rangu kao prvi favorit lige, i Crvena zvezda, koja je takođe izuzetno pojačana.

Zvezdini vaterpolisti spremaju se na renoviranom bazenu 11. april za početak takmičenja u Evroligi, u kojoj će već u prvom kolu imati najtežeg protivnika – ekipu dubrovačkog Juga.

Dolazak petorice igrača vrhunskog kalibra – Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića, Nikole Rađena, Denisa Šefika i Borisa Vapenskog, Zvezda je jasno pokazala ambicije. Do početka takmičenja ostalo je samo sedam dana, a prvi rival biće možda i najteži u celoj sezoni.

Mogu da kažem da su nam ambicije da uđemo u finale domaćeg prvenstva i doguramo što dalje u Evrtoligi. Prvi ispit imamo u sredu, 26. septembra, kada igramo sa ekipom Juga, možda trenutno najjačom u Evropi“, kaže trener crveno-belih Dejan Savić, koji je karijeru završio finalnim mečevima prošlog plej ofa.

O snazi dubrovačke ekipe priča i Duško Pijetlović.

Daleko su najjači tim u Evropi trenutno, jer su ostali najjači timovi na kontinentu odustali od takmičenja, pa su oni sada tim koji ima kontinuitet nastupa na najvećim takmičenjima uključujući i F4, veliki su favoriti u odnosu na nas. Daćemo sve od sebe, nećemo se predati, bitno je da ne idemo kući pognute glave“.

Zanimljivo će biti i na domaćem planu, pošto je liga postala izuzetno snažna.

Posle niza godina prvenstvo će biti neizvesno, sa mnogo kvalitetnih klubova, pre svega islim na Radnički Kragujevac, Partizan, Zvezdu, Vojvodinu. To je najbitnije, klupski vaterpolo se vraća u Srbiju“, kaže Savić.

U poslednjih petnaestak godina u domaćim takmičenja imali smo period dominacije Bečeja, hercegnovskog Jadrana, a posle raspada SCG ekipe Partizana. Sada je prvi favorit debitant – kragujevački Radnički – koji je doveo osvajače olimpijskih i svetskih medalja Vanju i Dejana Udovičića, Filipa Filipovića, Borisa Zlokovića.

Nikad nisam igrao ovako kvalitetnu srpsku ligu i mnogo mi je drago zbog toga“, kaže Pijetlović. „Kragujevac je napravio tim snažan gotovo kao Jug, neverovatno jak tim, doveli su najbolje igrače. ne predajemo se, možemo da potražimo priliku za poneku pobedu nad njima. Partizan ima tradicionalno odlične klince, iz godine u godinu su sve bolji. To važi i za ove Zvezdine momke, dok nisam došao ovde nisam znao da imamo tako dobre juniore“.

Televizija B92 prenosiće sve najvažnije Crvene zvezde, a počinjemo sa Evorligom i Jugom naredne srede od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve