Nova vest
Vaterpolo

Petak, 27.01.2012.

17:55

EP: Srbija u finalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u holandskom Ajndhovenu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Srbija je u polufinalu eliminisala aktuelne prvake sveta Italijane sa 12:8, fantastičnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini.

Italijani su posle prvog perioda vodili 5:4, ali je posle smene na golu Srbija dominirala u nastavku i obezbedila medalju u Holandiji. U drugom polufinalu od 20.00 časova sastaju se Mađarska i Crna Gora. Finale Evropskog prvenstva je u nedelju u 15.30h.

Italijani su bili konkurentni timu Dejana Udovičića samo u prvoj četvrtini, ali najviše zahvaljujući indisponiranom golmanu Srbije Slobodanu Soru.

"Azuri" su postigli čak pet golova, ali je napad "orlova" bio jednako dobar i zadržao rezultatski priključak. Aleksić, Filipović, Udovičić i Mitrović su pogađali za 4:5.

U finišu prve četvrtine Udovičić je zamenio Sora na golu, a rezultat je do kraja perioda ostao nepromenjen.

Srbija je na startu druge četvrtine odigrala dva brzopleta napada, ali je rival posustao u ofanzivi što je omogućilo "orlovima" da uspostave svoj ritam.

Filipović je iznerviran zbog nekoliko promašaja konačno doneo izjednačenje, a mladi Aleksa Šaponjić je doneo prednost Srbiji. Seriju našeg tima prekinuo je Felugo, ali je to bio samo kratki trzaj rivala pošto je Srbija golovima Prlainovića i Mirtovića stekla solidnu prednost na poluvremenu (8:6).

Usledio je treći period u kojem je rešen meč. Odbrana Srbije bila je briljantna, primila je samo jedan gol, u to u finišu, nakon što su Ćuk, Udovičić i Filipović doneli +5 našem timu (11:6).

Poslednja četvrtina protekla je u znaku odbrana, Italijani su preko Figriolija vratili nadu, ali je dva minuta pre kraja Milan Aleksić efektnim golom realizovao sjajan napad Srbije i postavio konačnih 12:8.

Srbija Italija 12:8 (4:5, 4:1, 3:1, 1:1)
Filipović 3, Udovičić 2, Aleksić 2, Mitrović 2, Prlainović 1, Šaponjić 1, Ćuk 1 – Galo 2, Figari 2, Đorgeti 2, Felugo 1, Figrioli 1

Kretanje rezultata:
0:1 Valentino Galo
Milan Aleksić 1:1
Vanja Udovičić 2:1
2:2 Aleks Đorgeti
2:3 Aleks Đorgeti
2:4 Nikolo Figari
Filip Filopović 3:4
Stefan Mitrović 4:4
4:5
Valentino Galo
Filip Filipović 5:5
Aleksa Šaponjić 6:5
6:6 Maurisio Felugo
Andrija Prlainović 7:6
Stefan Mitrović 8:6
Miloš Ćuk 9:6
Vanja Udovičić 10:6
Filip Filipović 11:6
11:7 Nikolo Figari
11:8 Pijetro Figrioli
Milan Aleksić 12:8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu