Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 14.07.2011.

10:21

Udovičić skratio spisak za SP

Dejan Udovičić odredio sastav za svetsko prvenstvo u Šangaju. U timu kao što se očekivalo nema Ubovića i Mitrovića čijim je radom selektor zadovoljan.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mitrović već zna, a Ubović je sada osetio atmosferu treninga u reprezentaciji.Obojica u petak putuju za Beograd gde će nastaviti rad sa univerzitetskom selekcijom.

Na SP u Šangaju učestvovaće ovaj sastav:

Slobodan Soro (133 utakmice), Marko Avramović (84 utakmice – 21 gol), Živko Gocić (229 – 119), Vanja Udovičić (kapiten, 244 – 286), Marko Ćuk (13 – 5), Duško Pijetlović (151 – 189 ), Slobodan Nikić (229 – 188), Milan Aleksić (85 – 48), Nikola Radjen (103 – 39), Filip Filipović (173 – 232 ), Andrija Prlainović (155 – 244), Stefan Mitrović (76 – 65), Gojko Pijetlović (81).

Stručni štab sačinjavaju: Dejan Udovičić (selektor), Dejan Stanojević i Vladimir Pavlović (treneri), dr Nebojša Jeremić (doktor), Goran Golubović (fizioterapeut), Miloš Ćirić (skauting), Marko Stefanović (tim menadžer), Nenad Manojlović.

"Nismo još u željenom stanju. To je očekivano kada se zna kalendar, veliki broj takmičenja u kratkom vremenu i nemogućnost imanja optimalnog broja treninga.Španija i Madjarska su daleko svežiji timovi za razliku od nas koji smo imali obaveze u Svetskoj ligi." rekao je Udovičić.

Selektor dodaje da je za ekipu sada bolje da igra sa danom pauze.

" U principu to nije naš ritam ali kada se zna da za nešto više od mesec dana ovi igrači tri puta moraju da jure vrhunsku formu onda je bolje. Sportski zakoni su jasni, oni možda mogu da se koriguju.Na nama je da budemo pametni i da svoje nedostatke sakrijemo.To ću uostalom da rade i druge ekipe.

Udovičić ne želi nikakvu priču oko plasmana:

"Svako licitiranje bi bilo pogrešno i kontraproduktivno.Idemo od utakmice do utakmce i siguran sam da ćemo dati sve od sebe".

Na kraju i konstatacija da se pamti rezultat i da Srbija mora i u ovakvom stanju da pronadje snagu za kvalitetno takmičenje.

Reprezentacija u petak ujutru putuje u Šangaj a uveče će imati prvi trening.

Ubović i Mitrović su poželeli ekipi sve najbolje. Za Ubovića veliko iskustvo i motiv za dalji rad a Mitrović je ponovo pokazao kvalitet visokog nivoa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve