Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 05.06.2011.

14:39

Šampioni Evrope stigli u Beograd

Vaterpolisti Partizana, novi šampioni Evrope, stigli su u Beograd.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Crno-beli su na ’fajnal foru’ u Rimu u finalu sa 11:7 slavili protiv Pro Reka i tako osvojili sedmu titulu šampiona ’starog kontinenta’ u istoriji kluba.

Trener crno-belih Igor Milanović je za B92 rekao da uspeh nije došao preko noći, već da su on i predsednik kluba Aleksandar Šoštar na tome radili od dolaska u klub pre deset godina. Isto je ponovio i po dolasku u Beograd.

"Posebnu zahvalnost dugujemo čelnim ljudima srpskog sporta, koji su učinili sve da nas rasterete uoči završnog turnira. Takva atmosfera mnogo mi je pomogla da skinem svaku vrstu pritiska sa igrača pred odlučujuće mečeve za trofej“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Milanović je rekao da mu je mnogo pomogla rečenica grčkog reprezentativca Teodorosa Hadžiteodorua koji je po dolasku u Partizan rekao: "došao sam po pehar prvaka Evrope“.

Kapiten Vladimir Vujasinović istakao je da su presudni faktoru na putu ka tituli šampiona Evrope bili ozbiljnost i svakodnevni rad.

"Velika mi je čast što sam tri sezone odigrao u jednom ovakvom timu. Najveća želja u ovom trenutku mi je da ostanemo na okupu i sledeće godine i da ovaj isti sastav odbrani sve trofeje“, poručio je iskusni Vujasinović.

Veliki as ocenio je da se nikada nije desilo da se ovako moćan tim napravi u izuzetno teškim ekonomskim okolnostima.

Predsednik prvaka Evrope Šostar napomenuo je da je sedma titula kontinentalnog prvaka čekana u Beogradu punih 35 godina i dodao je trijumfom u Rimu ostvaren san mnogih generacija prvotimaca trofejnog kluba.

"Ovaj podvig proslavićemo narednih nekoliko dana jer imamo šta da slavimo. Odmah zatim sledi povratak velikim obavezama jer su Partizanovi ciljevi uvek maksimalni“, najavio je Šoštar.

Ministarka omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković čestitala je crno-belima na velikom uspehu ocenivši da se radi o kolosalnom dometu.

"Uoči finala sa italijanskim Pro Rekom znalo se ko je favorit po više osnova. Partizan je, medjutim, uspeo da mu pomrsi račune pokazavši na impresivan način kako svaka ekipa treba da funkcioniše“, zaključila je Samardžić-Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve