Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 11.01.2011.

20:06

EL: Optimizam u Vojvodini

Posle neočekivane pobede nad Spartakom u Volgogradu (8:6), vaterpolisti Vojvodine došli su na korak od istorijskog uspeha.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novosađani su drugi u B grupi Evrolige iza šampiona Pro Reka koji je već obezbedio plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

“Lale” imaju sjajnu priliku da se nađu među osam, a o tome će skoro sigurno odlučivati utakmica poslednjeg kola protiv Budve u Novom sadu 2. februara.

Ukoliko ne bude iznenađenja, pobeda bi srpskom vicešampionu donela plasman u četvrtfinalu grupu.

“Ne razmišljam trenutno o duelu sa Budvom, već o narednoj utakmici koju igramo sa Pro Rekom u Italiji. Potom nam je na programu početak prvenstva i duel sa Partizanom, pa tek onda susret sa Budvanima. Naše je da dajemo sve od sebe, to je obaveza, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo”, istakao je za “Žurnal” trener Vojvodine Dejan Stanojević.

Veliki optimista je i igrač novosadskih “crveno-belih” Srđan Vuksanović.

“I protiv Budve ćemo, naravno, ići na pobedu. Kada smo već uspeli da dođemo do ovde i napravimo već jedan podvig, zašto ne bismo učinili i nešto više od toga”.

Pre duela sa Crnogorcima, Vojvodinu očekuje gostovanje u Italiji Pro Reku 19. januara.

Evroliga, grupa B:
1. Ferla Pro Reko (Italija) 4 4 0 0 49:25 12
2. VK Vojvodina (Srbija) 4 1 1 2 33:40 4
3. Spartak Volgograd (Rusija) 4 1 1 2 27:39 4
4. VK Budva m:tel (Crna Gora) 4 1 0 3 26:31 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve