Nova vest
Vaterpolo

Petak, 30.04.2010.

19:40

Partizanu 23. titula u vaterpolu

Vaterpolisti Partizana osvojili su titilu šampiona Srbije pobedom u finalnoj seriji nad novosadskom Vojvodinom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Crno-belima je to 23. titula nacionalnog šampiona, a posle pobede od 11:6 u Beogradu, oni su u drugom meču, odigranom u petak u Novom Sadu, slavili sa 10:3 (3:1, 0:1, 6:1, 1:0). Sezona za Partizan nije gotova jer ih 14. i 15. maja očekuje ’fajnal for’ Evrolige u Napulju, gde će u polufinalu igrati sa italijanskim Pro Rekom.

Po dva gola na drugoj utakmici finalne serije za Partizan su postigli Stefan Mitrović, Nikola Rađen, Miloš Korolija i Vladimir Vujasinović, dok su se za crno-bele u strelce upisali i Živko Gocić i Marko Avramović. Pogotke za Vojvodinu postigli su Igor Kovačević, Boris Vapenski i Petar Filipović.

Po završetku utakmice predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović predao je pehar kapitenu Vujasinoviću i medalje svim vaterpolostima Partizana.

Vaterpolisti Partizana su već ove sezone osvojili Kup Srbije, a zanimljivo je su u tom takmičenju, kao i šampionatu Srbije, Evroligi i Evrointer ligi, zabeležili pobede na svim odigranim mečevima. Pre odlaska u Napulj izabranike Igora Milanovića očekuje poslednji meč u ovosezonskom izdanju Evrointer lige protiv rumunske Oradee, a i u tom takmičenju su osigurali titulu, ali će pehar tek dobiti.

Vojvodina je u prvenstvu Srbije i nacionalnom Kupu doživela samo pet poraza i to upravo od crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve