Nova vest
Vaterpolo

Subota, 20.06.2009.

21:46

Udovičić: Poraz zbog neiskustva

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić rekao je da je neiskustvo odlučilo u polufinalu Svetske lige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Reprezentacija Srbije izgubila je u polufinalu u Podgorici od Hrvatske sa 7:5, i tako izgubila šansu da brani trofej osvojen prošle godine u Đenovi. "Želeli smo pobedu. Ne mogu da se otmem utisku da smo rivalu poklonili nekoliko golova. Sa druge strane, igrač više je bio slab, kao da smo izgoreli u želji da što pre postignemo gol protiv iskusnijeg rivala", rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

Selektor Hrvatske Ratko Rudić složio se da su utakmicu odličili "laki" golovi koje je postigla njegova ekipa.

"Pribojavali smo se Srbije koja ima tim za respekt. Ipak, sve je išlo po nekim našim željama, dobili smo i priliku da lako postignemo dva gola. To je rešilo pitanje pobednika, jer je utakmica duel bio apsoultno ravnopravan", rekao je Rudić.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić rekao je da je njegova ekipa promašila previše šuteva.

"Nije sramota izgubiti od svetskog prvaka, pogotovo u meču u kojem smo sve vreme držali priključak. Nažalost, napad nije radio, počevši od mene. Puno smo promašivali i to nas je koštalo. Sa druge strane, videli smo gde smo i šta treba da radimo", kazao je on.

Duško Pijetlović izjavio je da je reprezentacija Srbije napravila previše grešaka u odbrani.

"Mislim da smo im poklonili utakmicu. Nisu ništa posebno igrali, ali su naše greške u odbrani, kada smo primili jeftine golove, odlučili. Ni napad sa igračem više nije isao i poraz je bio neizbežan", zaključio je Pijetlović.

Reprezentacija Srbije će u nedelju u reprizi prošlogodišnjeg finala u utakmici za treće mesto igrati protiv selekcije SAD koja je u drugom polufinalu izgubila od Crne Gore sa 10:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve