Nova vest
Vaterpolo

Subota, 28.04.2007.

19:43

EL: Prvo mesto za odlični Partizan!

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Vaterpolisti Partizana ubedljivo su pobedili Brešu u poslednjem kolu Evrolige sa 11:6 i time zauzeli prvo mesto u grupi i dobili status nosioca u žrebu. Rezultat po četvrtinama je bio 3:2, 5:2, 1:2, 2:0. Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Filipović i Prlainović sa po 2 gola, dok su Rađen, Ivošević, Mitrović, Avramović, Korolija, M. Nastran i J. Nastran postigli po jedan pogodak.

"Atmosfera je bila zaista na zavidnom nivou, iako ja, koji igram i Ligu Šampiona pamtim i bolju posetu. Nadam se da će se to u četvrtfinalu ispraviti. Igrom sam relativno zadovoljan, iako nismo baš iskoristili loš dan Breše, ali smo pokazali da se ovde na Banjici, u Partizanu trenutno igra izuzetno kvalitetan vaterpolo", izjavio je Filip Filipović za B92 nakon pobede nad italijanskom ekipom.

"Daleko od onoga što smo očekivali. Ja sam u izjavama pre utakmice istakao da Breša nije u formi, da smo u nekoj krizi, pogotovu nakon Svetskog prvenstva. Imali smo dosta grešaka, nismo mogli da nađemo našu igru, a pitanje je da li mi uopšte i imamo nekakvu igru. Zasluženo je pobedio Partizan. Mi jesmo poveli na početku utakmice, to nije dugo trajalo ali Partizan je na kraju obezbedio prvo mesto u grupi. Ima beneficirane pozicije u nastavku takmičenja, a mi idemo na neku od jačih ekipa. Kao što ste videli, pošto mnogo dobro igramo, verovatno ćemo i brzo završiti tok takmičenja. Čestitam ekipi Partizana i želim im sve najbolje", rekao je reprezentativac Srbije Aleksandar Ćirić za B92.

Na pitanje koji tim bi želeo da izbegne u nastavku Evrolige, Ćirić je odgovorio:

"Sve su jake ekipe i sve one pretenduju da osvoje titulu evropskog prvaka. Šanse su nam male. Probaćemo, kao i večeras što smo probali. Idemo dalje. Da vam kažem, realan sam i nema čemu puno da se nadamo".

U četvrtfinale Evrolige za vaterpoliste idu po dva najbolja sastava iz svakog skupa. Pre poslednjeg kola plasman su obezbedili Breša, Pro Reko, Honved, Jug i Partizan. Žreb za dalje takmičenje je u utorak u Rimu, u sedištu Evropske plivačke federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve