Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 18.03.2007.

13:12

Šampioni spremni za Nemce

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Vaterpolisti Srbije u dobrom raspoloženju dočekuju početak Svetskog prvenstva i susret sa selekcijom Nemačke, koji je na programu u ponedeljak. Početak je u 11:40 po lokalnom vremenu, odnosno u 01:40 u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom. Kapiten svetskih šampiona Vladimir Vujasinović istakao je važnost prvog meča na turniru: "Najvažnije je da krenemo pobedom i tako ostvarimo dobru atmosferu za nastavak takmičenja. Ovaj meč zavisi samo od nas. Svesni smo važnosti meča.", rekao je Vujasinović.

Nebojša Novoselac kao trener Špandaua odlično poznaje Nemce. Kao njihov adut ističe dugo igranje u istom sastavu:

"Imaju nekoliko igrača na koje treba obratiti pažnju. Golman Čigir je iskusan golman, najbolji na svetskom u Montrealu. U napadu opasni Krojcman, Police i Nosek. Ritam im je snažan, ne menja se bez obzira na rezultat."

"Najvažnija nam je naša igra. Očekujem maksimalan pristup, nema kalkulacija ili opuštanja. Idemo korak po korak.", izjavio je selektor Dejan Udovičić.

Nemci u polsednjih 10-ak godina nemaju previše zapaženih rezultata. Poznato je da na startu takmičenja uvek najbolje igraju i na to treba obratiti pažnju. Osim bronze sa Svetske lige 2005, zapaženiji plasman im je bilo peto na Igrama u Atini 2004.

"Srbiji ne smemo da pretimo.Bićemo rasterećeni i čekati svoju šansu." rekao je australijskim novinarima Hagem Štam.

Aleksandar Šapić ima manje problema sa ramenom, ali su i dalje neophodne terapije koje odrađuje svake večeri u teretani. Najvažnije je da igrač koga predstavljaju kao kralja strelaca, ali i kompletnog asa bez mnogo problema odrađuje treninge.

Na zvaničnom otvaranju 12. Svetskog prvenstva u vaterpolu, plivanju i vodenim sportovima, na ceremoniji u Rod Lejver areni, srpsku trobojku nosio je Filip Filipović. Jedan od naših najmlađih reprezentativaca je imao isti zadatak i 2003. godine na EP u Kranju, kada je tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore osvojila zlato.      

Naš tim je inače i juče imao problem sa organizacijom. I ovoga puta je ručak u pitanju. Naime restoran odnosno kuhinja su ponovo zatvoreni u vreme dok su igrači stizali sa treninga. Umesto hrane, dobili su skroman lanč paket, pa je rešenje potraženo van restorana.

"Neverovatno je šta se radi. Zamislite da smo se mi u Beogradu tako ponašali. Italijani sa kojima smo u grupi imaju sjajne uslove za trening, a mi smo u ponedeljak imali zakazano u osam ujutru. Otkazali smo ga.", kaže Dejan Udovičić.

Tim menadžer Marko Stefanović je bio na razgovoru u FINA povodom problema sa hotelom kojeg ne oseća samo naša selekcija.

"Napisali smo pisma, direktno razgovarali sa nadležnim. Javio nam se i Kornel Markulesku direktor FINA koji je obećao da će organizatorima naložiti da se ovakve stvari ne dogadjaju. Organizator je preuzeo odredjene obaveze i mora da ih ispuni. Nadam se samo da će to biti ispoštovano.", kaže Stefanović.

Kako će već prvog dana utakmice u kojima igraju Srbi i Hrvati biti jedna iza druge, policija u Melburnu ponovo je skrenula pažnju na norme ponašanja i odlučnost da se saseče u korenu svaki incident.

"Ne smeju da se ponove incidenti poput onih na teniskom turniru. Ali ako se i to dogodi bićemo spremni. Za unošenje baklji kazna je 3000 dolara za pokušaj uskakanja u bazen 2000 dolara. Transparenti ne mogu da budu veći od metra kvadratnog, ne smeju da budu uvredljivi. To nećemo da tolerišemo.", kaže se u poruci navijačima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve