Kotoranima Kup Jugoslavije

Izvor: B92, Politika Srbija i Crna Gora
Podeli

Vaterpolo klub Primorac Jugopetrol iz Kotora, osvojio je po drugi put u istoriji Kup Jugoslavije. Prvi put to se dogodilo 1986. godine u Kruševcu, protiv splitskog Mornara.

Primorac je u nedelju protiv Partizana slavio pobedu od 8:3 (4:0, 1:0, 1:3, 2:0). Od početka vodila se velika borba ali je Primorac Jugopetrol, preko raspoloženog Milića, pa Nikole Janovića, Strugara i Mlađanog Paškovića, pa ponovo Milića, poveo sa 5:0. Posebno lep bio je peti gol koji je postigao veteran Milić šraubom koja je iznenadila golman Partizana Marjana. 

Crno-beli nisu uspeli da postignu gol u prve dve četvrtine a tek u trećoj četvrtini su se raspucali Nikić, koji je postigao prvi gol za svoj tim, a onda Đorđe Filipović, pa Boris Popović. Kada je Partizan bio blizu izjednačenja, iskusni Milić, posle isključenja Nikića, povećava vođstvo svoga kluba na 6:3.

Utakmica je bila prekinuta minut i 56 sekundi pre kraja, kada su rezervni igrači Partizana, ubacili jednu plastičnu flašu kisele vode u bazen, u znak nezadovoljstva suđenjem arbitara Adžića i Njegovana, ali su se strasti ubrzo smirile.

Bazen Nikša Bućin. Gledalaca: 1.200. Sudija: Dejan Adžić (Kotor) i Nikola Njegovan (Beograd). Isključenja: Partizan 8 puta, Primorac 10 puta.

Partizan: Marjan. Đ. Filipović 1, Gocić, Korolija, Nikić 1, Vejzagić, Ćuk, Tičić, Popović 1, F. Filipović, Udovičić, Gak, D. Pjetlović, G. Pijetlović.

Primorac: Radić, Danilović, Strugar 1, Kordić, Bjelica, M. Janović 1, Barba, N. Janović 2, Bosančić, Petrović, Pejaković, Vukanić, Milić 3, Pašković 1.

U meču za treće mesto, Jadran je bio bolji od Crvene zvezde sa 5:2 (2:0, 1:0, 2:0, 0:2).