EP: Tijana srebrna u Naljčiku

Reprezentativka Srbije u tekvondu Tijana Bogdanović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Naljčiku u Rusiji.

Izvor:

Četvrtak, 26.03.2015.

17:09

Default images

U polufinalu joj je Lucija Zaninović iz Hrvatske predala, dok je u finalu izgubila od Turkinje Jildrim sa 7:12.

"Ovo je moje prvo veliko takmičenje u seniorima i prva velika medalja. Sedmi put sam se borila protiv odlične Turkinje Jildrim, sada je ona imala više sreće i pobedila, ali zadovoljna sam. Nastavljam da se spremam za Svetsko prvenstvo koje je najvažnije takmičenje za kvalifikacije za Olimpijske igre 2016. godine", rekla je 17-godišnja Bogdanović.
Drugog takmičarskog dana na tatami izlazi Nikola Vučković (do 68kg). Na poslednjem EP bio je na korak do medalje.

"Drugo mesto na EP je odličan rezultat tim pre kada se uzme u obzir da je ovo Tijanino prvo veliko takmičenje u seniorima. Godina je sjajno krenula, od sredine januara išla je na 10 turnira i osvojila 9 medalja. Sledećeg meseca će na svetskoj rang listi biti otprilike 12. na svetu ,a na olimpijskoj 27. Sigurno ce ucestvovati na Evropskom igrama što je jako važno za nju u ovom momentu kada se juri pozicija za odlazak na Olimpijske igre", istakao je Dragan Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: