DV: "Sve osim titule je neuspeh"

Košarkaški Partizana ne kriju da im je glavni cilj da sjajnu sezonu, koja je iza njih, krunišu osvajanjem devete uzastopne titule prvaka Srbije.

Izvor: LB

Nedelja, 06.06.2010.

21:38

Default images

Prva prepreka na tom putu je večiti rival Crvena zvezda, koja će biti protivnik 'crno-belih' u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Izabranici trenera Duška Vujoševića su ove sezone bili uspešniji u duelima sa Zvezdom, pošto je Partizan u četiri međusobna duela zabeležio tri pobede.

"Utakmice sa Zvezdom su uvek nešto posebno. Novi sistem takmičenja je doneo i veći broja derbija, pa će nam ovo biti peti međusobni duel ove sezone. Međutim, to neće promeniti instituciju derbija. U pitanju je deo kulture ovog grada, ne samo sportske, već opšte. Srbija sigurno nije najbolja zemlja na svetu, ali jedna od najboljih stvari koje ona poseduje je večiti derbi", istakao je trener Partizana Duško Vujošević.

"Još kada se poklopi da se derbi igra u polufinalu plej-ofa, koje se igra na dve pobede, multiplikuje se mogućnost iznenađenja i značaj svake od tih utakmica postaje ogroman", dodao je on.

U prvom derbiju Zvezda je napravila veliko iznenađenje i savladala favorizovani Partizan rezultatom 73:76. U 21. kolu NLB lige Partizan je uzvratio i savladao večitog rivala rezultatom 74:84. Partizan i Crvena zvezda sastali su se i u utakmici 5. kolu Superlige kada su košarkaši Partizana bili ubedljivi i slavili rezultatom 65:79. Poslednji meč su odigrali 29. maja u hali Pionir, a košarkaši Partizana su ponovo bili ubedljivi rezultatom 103:75.

Međutim, trofejni stručnjak je istakao da njegovu ekipu ne zanimaju prethodni mečevi i da ’crno-beli’ razmišljaju samo o prvoj utakmici polufinalne serije.

"Svet se stvara ispočetka. Ono što se desilo pre, sada više ne važi. Bez obzira na umor, željni smo da uspešno okončamo sezonu, a to možemo samo na jedan način – osvajanjem titule. Očekujem da volja i hrabrost budu na nivou", istakao je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić istakao je da je pred njima kruna sezone, koja je do sada bila veoma uspešna.

"Imamo veliku želju i ambiciju da na kraju bude još bolje. Važnost derbija je samo uvećana zbog plej-ofa. Želimo da ponovimo pristup igri i sve ostalo iz poslednjeg derbija", rekao je Božić.

Prvi meč između Crvene zvezde i Partizana, u kome su domaćini 'crno-beli', igra se u ponedeljak od 18 časova u hali Pionir. Drugi meč je na programu već u sredu, u isto vreme, dok će se eventualna majstorica igrati 11. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: