Štimac za B92: "Presudila odbrana!"

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac smatra da je ključ pobede u Ankari bio u odličnoj odbrani.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

21:11

Default images

On je u izjavi za B92 posle meča rekao da su igrači samo na terenu izvršavali ono što je trener Trifunović tražio od njih, da su dobro zagrađivali pod košem i da su zasluženo slavili.

„Spustili smo ih na 67 timskih poena. Nismo dozvolili da se razigraju njihovi glavni igrači Dadli i Leng. Serkan Erdogan nam je dao neke trojke, ali ni njemu nismo dozvolili da bude u potpunosti u elementu, a on im je jedan od najiskusnijih igrača. Uradili smo sve što je bilo potrebno za se zaustavi ovakav tim. Oni su sastavljeni od veoma dobrih igrača, od kojih su neki možda na zalasku karijere, ali su svojevremeno sigurno bili vrhunski“, kaže Štimac koji je u pobedi Zvezde u Ankari učestvovao sa 12 poena i šest skokova.

Crvena zvezda suvereno drži prvo mesto u grupi posle tri ubedljive pobede, od toga dve na strani. Crveno-beli su uradili veći deo posla, pa sada mogu da razmišljaju o četvrtfinalu Evrokupa. Ipak osnovna karakteristika Zvezde u ovoj sezoni su velike amplitude kada se uporede rezultati i igre na Jadranu i Evropi.

„Ne znam šta da kažem po tom pitanju. Prvih pet utakmica u Jadranskoj ligi nas je omelo. Prošlog vikenda smo dugo putovali u Široki, kasno smo stigli, nismo se odmorili...ipak ne želim da pravim alibi. Desilo se, izgubili smo. Kešelj je bio povređen, a on je jedan od naših ključnih igrača. Bjelica je pokušavao da nas vrati. Mi smo takav tim, da nam je za pobedu potreban angažman svih 12 igrača. Tu su i mladi koji su veoma angažovani i koji se trude maksimalno na treningu. Svi moraju da pružaju više od 100 posto svojih mogućnosti da bi pobeđivali. Ja mislim da će sve biti kako treba. Malo jesmo zakazali u Jadranskoj ligi, pa ćemo to pokušati da nadoknadimo na drugim frontovima“, kaže Štimac.

Startni centar Crvene zvezde Elmedin Kikanović povredio je zglob u prvoj četvrtini meča protiv Turk Telekoma i do kraja se nije vraćao u igru. Prema prvim procenama lekarske komisije, nije reč o ozbiljnijoj povredi, pa bi Kikanović trebalo da bude spreman za nedeljni meč protiv Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: