KK Partizan kažnjen sa 15.000 evra

Evroliga kaznila je košarkaški klub Partizan sa 15.000 evra zbog incidenata na utakmici petog kola sa grčkim Olimpijakosom u hali Pionir.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:11

Default images

Sudije koji su delile pravdu na utakmici petog kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa, u svom izveštaju navele su u sedam tačaka sve nepravilnosti koje su se desile na samom meču. Ukoliko se navedeni i slični prekršaji ponove, sledeća utakmica "crno-belih" biće odigrana pred praznim tribinama.

1. Navijači su dvadesetak minuta pre početka utakmice na teren ubacili papirne rolne, nekoliko novčića i olovaka.
2. Sam početak utakmice je bio odložen zbog papirnih rolni koje su u tom trenutklu bile na terenu
3. Tokom čitave utakmice navijači su nastavili sa ubacivanjem rolni, papirnih loptica, novčića i upaljača na teren.
4. Na devet sekundi do kraja treće četvrtine navijači su ubacili dosta papirnih rolni, a i trener domaće ekipe je zamolio navijače da prestanu sa ubacivanjem istih.
5. Na tri minuta i 11 sekundi do kraja četvrte četvrtine jedna papirna loptica je pogodina igrača Olimpijakosa (br. 10 – Halperin) u lice tokom izvođenja slobodnih bacanja, pa je bacanje moralo biti ponovljeno.
6. Na samo 0,6 sekundi do kraja utakmice navijači su ponovo ubacili mnogo papirnih rolni na teren.
7. Kada su sudije na poluvremenu odlazile u svlačionicu navijači su bacali rolne na njih i pljuvali su ih. Jedna papirna rolna pogodila je sudiju Bahara.

Partizan je savladao Olimpijakos rezultatom 86:80 i tako stigao do druge pobede u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: