Zlata za Nemačku, SAD, Holandiju

Deveti takmičarski dan na Olimpijskim igrama u Vankuveru obeležila su po dva zlata Nemačke i po jedno Sjedinjenih Država, Holandije i Švajcarske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

04:19

Default images

U nedelju je Nemica Magdalena Nojner osvojila svoje drugo zlato u bijatlonu na Igrama u Vankuveru, dok su njeni sunarodnici Andre Lange i Kevin Kuske odbranili titulu u bobu dvosedu. Amerikanac Bodi Miler je slavio u superkombinaciji, Iren Vist je Holandiji donela novo zlato u brzom klizanju, dok je Švajcarac Mihael Šmid bio najbolji u akrobatskom skijanju.

Bodi Miler je postao novi olimpijski šampion u superkombinaciji, dok je srebro pripalo Hrvatu Ivici Kosteliću, a bronza Silvanu Curbrigenu iz Švajcarske.

Posle trijumfa na dohvatnoj trci na deset kilometara, Magdalena Nojner je osvojila zlato i na 12,5 kilometara masovnim startom, ispred Ruskinje Olge Zaiceve i Simone Hausvald iz Nemačke.

U brzom klizanju u trci na 1.500 metara najbrža je bila Iren Vist, a pored nje su se na pobedničkom postolju našle domaća klizačica Kristina Grovs i Martina Sablikova iz Češke.

Zlatnu medalju u slobodnom skijanju, u disciplini ski kros, osvojio je Mihael Šmid, dok je srebro otišlo u ruke Austrijanca Andreasa Mata, a bronza je pripala Odanu Grenvoldu iz Norveške.

Andre Lange i Kevin Kuske odbranili su titulu olimpijskih šampiona u bobu dvosedu, ispred još jedne posade Nemačke u sastavu Tomas Floršic i Ričard Adjeli, dok su bronzu osvojili Rusi Aleksandr Zubkov i Aleksej Voevoda.

Posle deset dana na listi osvajača medalja vode SAD sa ukupno 24, od kojih je sedam zlatnih, a prati ih Nemačka sa 18 odličja, šest najsjajnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: