Kanadski karling tim, stari medved i mlade atlete

Kada je počela sezona predviđanja rezultata olimpijskih takmičenja domaćinu, timu Kanade 'dodeljeno' je nekoliko viđenih medalja.

Jedino 'sigurno' zlato domaćini, jedini, uz tadašnju SFRJ, koji su propustili priliku da zlatnu medalju osvoje kada su organizovali Igre, imaju, prema procenama stručnjaka, kvotama bukmejkera i nadama domaćina, reprezentativci u karlingu.

Neobična igra, za koju cinici i protivnici kažu da izgleda kao guranje čajnika koje se pomaže četkama a istoričari da je jedna od starijih disciplina olimpijskog programa, je na redovnom 'meniju' zimskih Igara od 1998. godine.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2010.

21:31

Default images

Kanađani su u Naganu bili drugi, isti rezultat ostvarili su u Solt Lejk Sitiju a u Torinu su uspeli da osvoje titulu olimpijskih šampiona.

Od postave iz Torina nije ostalo mnogo, u odnosu na Svetsko prvenstvo, na kojem je osvojeno drugo mesto, ostala su četvorica, Bendžamin Herbert, Kevin Martin, Mark Kenedi i Džon Moris. Peti čovek je Adam Enrajt, a kanadski tim je veoma mlad. Trojica članova rođeni su osamdesetih godina prošlog veka, Moris je rođen 1978, a samo Kevin Martin, znan i kao 'Stari medved', ima 43 godine.

Martin je i jedini član tima koji ima olimpijsku medalju, srebro iz 202. godine, ima i zlato i dva srebra sa šampionata sveta kao i juniorsko zlato, daleke 1986. godine.

"Kada ljudi koji nisu igrali ovu igru vide nekoga na televiziji, a taj neko je atletski građen, to je dobro za ovaj sport," rekao je kanadskim novinarima Moris, objašnjavajući zbog čega je ekipa mlada, "Ako neko ima 50 i gojazan je, bez obzira kakvo takmičenje gledate, reakcija će biti - Da li je ovo baš sport?"

Kanađanima su pretnja Britanci (mahom Škoti, prvaci sveta) i Norvežani ali se očekuje da domaćin odbrani titulu.



Najmlađi su, imaju dobro iskustvo sa prethodnih Igara, kažu i da su ozbiljno dobri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: