Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

10:42

Kako FIS štiti zdravlje takmičara?

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odobrila je dvojici skijaša da učestvuju na Olimpijskim igrama u Vankuveru pošto su im testovi na doping bili negativni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rus Nijaz Nabejev koji se takmiči u nordijskoj kombinaciji, i estonski trkač Kaspar Kok nastaviće takmičenje posle pet dana pauze jer im je nivo hemoglobina u krvi bio previsok. FIS je navela da kros-kantri skijaš Bendžamin Kuns sa Novog Zelanda nije počeo trku na 15 kilometara u ponedeljak zato što ne može da se takmiči do četvrtka.

Ove petodnevne zabrane zamišljene su da bi se zaštitilo zdravlje sportista, a FIS ih ne podvodi pod kazne. Do sada je testiran 351 takmičar na ovim Igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

30 d

U fokusu

Vidi sve