Nova vest
Zimski sportovi

Četvrtak, 25.02.2010.

09:53

Finci preko Češke u polufinalu

Hokejaši Finske plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira pobedom nad selekcijom Češke rezultatom 2:0 (0:0, 0:0, 2:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junak utakmice svakako je bio golman Finske Mika Kiprusov sa čak 31 odbranom, naspram svog kolege Tomasa Vokouna koji je odoleo u 29 navrata, ali je i dva puta kapitulirao.

Prve dve trećine utakmice provele su u tvrdoj igri koju su obeležila brojna isključenja hokejaša Češke. Finska je u prvih 20 minuta igre čak celih osam minuta imala igrača više, ali to nije uspevala da iskoristi i pretvori i u rezultatsku prednost.

Prvi pogodak na utakmici viđen je tek u 53. mintutu kada je Niklas Hagman prevario Vokouna, na asistenciju Janea Niskale. Konačan rezultat postavlja Jani Filpula koji pogađa praznu mrežu minut i 35 sekundi pre kraja utakmice.

Meč je bio izuzetno izjednačen pošto su obe ekipe uputile po 31 udarac na gol protivnika.

Finska će se u polufinalu sastati sa selekcijom SAD koja je savladala Švajcarsku.

Finska – Češka 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
(Hagman 53, Filpula 58)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

34 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu