Nova vest
Tenis

Petak, 08.09.2017.

03:57

Stop za Venus: Sloun Stivens stigla do svog prvog finala!

US Open će ipak dobiti novu šampionku. U prvom američkom polufinalu dana, Sloun Stivens je savladala iskusnu Venus Vilijams sa 6:1, 0:6, 7:5.

Izvor: ZK

Autor: ZK

Stop za Venus: Sloun Stivens stigla do svog prvog finala!
Getty Images

Vilijamsova, šampionka iz 2000. i 2001. propustila je priliku da se plasira u svoje peto finale u Njujorku, pa će Stivensova igrati za prvi veliki trofej i ukupno petu titulu u karijeri. Porazom Vilijamsove postalo je jasno da će neka od preostalih polufinalistkinja prvi put slaviti na US Openu.

Bio je to krajnje čudan meč u prva dva seta. Bolje rečeno, nije bilo preterano kvalitetne igre, obe igračice su grešile u serijama i tek u setu odluke videli smo borbu dostojnu polufinala grend slema.

U početnom setu, Vilijams je delovala odsutno. Dozvolila je protivnici da joj oduzme servis dva puta, za 3:1 i 5:1 i pa je Sloun lako stekla prednost u meču.

Sasvim suprotna slika usledila u drugom setu, kao da su igračice samo zamenile uloge. Stivensova je počela da pravi greške u nizu, Venus je dominirala i za pola sata dobila set bez izgubljenog gema.

Drama je ostavljena za kraj. Stivensova je počela bolje, povela sa 2:0, ali je Vilijamsova podigla nivo igre i okrenula na 3:2. Ipak, u sedmom gemu, Sloun je napravila brejk i kada se činilo da će meč prevagnuti na njenu stranu, Venus je uzvratila ribrejkom za 4:4, a potom i povela sa 5:4.

Od tog momenta, sve se okrenulo na stranu 24-godišnje Amerikanke, tek 83. na svetskoj listi. Odigrala je fantastično u naredna tri gema, dobila set sa 7:5 i plasirala se u svoje prvo grend slem finale u karijeri.

Uspeh dobija posebno na značaju ako se ima u vidu da joj je ovo bio tek peti turnir koji je igrala posle pauze zbog operacije stopala.

“Venus je sjajna, bila mi je čast što sam igrala protiv nje jedan ovakav meč. Bila sam rešena da se koncentrišem samo na svoju igru, jako sam srećna zbog plasmana u finale. Svi znaju kakav je Venus borac, znala sam da moram da podignem nivo igre u finišu trećeg seta, uspela sam i nagrada je finale”, poručila je Stivensova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve