Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.09.2016.

08:29

Đoković: Nadam se da ću i protiv Conge igrati uveče

Novak Đoković zadovoljan je nivoom svoje igre u osmini finala US Opena i pre svega što je konačno odigrao ceo meč.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Nadam se da ću i protiv Conge igrati uveče
Foto: Getty images

Najbolji teniser sveta je u prethodna dva kola bio samo pola sata na terenu jer su mu rivali predavali mečeve, ali je protiv Kajla Edmunda pokazao da to nije uticalo loše na njegovu formu.

Dobio ga je bez problema 6:2, 6:1, 6:4, a sledeći rival mu je Francuz Žo-Vifred Conga.

"Zadovoljan sam igrom, osim malim padom u trećem setu, sredinom trećeg seta. Osim toga sve je bilo odlično. Bio malo zahtevniji taj treći set, što je na neki način i dobro jer ipak je četvrto kolo Gren slem turnira i sledeći je meč već sa Congom, mnogo su ozbiljniji protivnici. Super je odigrati ceo meč s obzirom da nisam proveo mnogo vremena na terenu u prethodnim kolima. Igrao sam samo uveče, što mnogo volim. Nadam se da će i sledeći meč biti uveče. Uslovi su drugačiji, sporije je, loptice su teže, ne odskaču mnogo, što mi se iskreno sviđa. Igram protiv Conge koji odlično servira, biće mi potrebni svi povoljni uslovi koje mogu da dobijem", rekao je Đoković.

Đoković je pre Edmunda odigrao samo jedan kompletan meč u Njujorku, protiv Jiržija Janoviča u prvom kolu, nakon čega mu je Jirži Veseli predao duel pre početka, a Mihail Južni već u prvom setu šesnaestine finala.

"Pauza mi je dobro došla da oporavim to što treba i da odmorim telo, ono je to tražilo. Važno je što nisam umoran pred četvrtfinale i raduje me što sam se sada osećao dobro na terenu. Osećam se dobro, želeo sam da dobro počnem meč jer nisam igrao mnogo. Mučio sam se malo pre ovog turnira, ali se trenutno osećam odlično fizički, a mentalno sam veoma motivisan. Dobar je osećaj igrati drugu nedelju Gren slema, četvrtfinale, tu sam želeo i da budem", dodao je Đoković.

Edmund je predstavljao jedno od iznenađenja USO, pre Đokovića eliminisao je dvojicu nosilaca.

"Napredovao je od Majamija, ali mislim da sada nije igrao na svom nivou, da je na njega uticala atmosfera na terenu. Ima sjajan forhend, kada se dobro namesti može da udara sjajno sa svakog dela terena. Ovo mu je bio prvi večernji meč na Artur Ešu, prvi meč na najvećem terenu. Dosta je grešio, ali generalno je odigrao odličan turnir. Dobio je Gaskea, Iznera, za nekoga svojih godina pokazuje mentalnu zrelost, nema sumnje. Siguran sam da ćemo videti još dobrog od njega u budućnosti. Ako nastavi ovako nema sumnje da ima kvalitet za Top 20 ili 30 igrača. Zna da je ispred njega dosta posla. Mora ostati posvećen. Izgleda kao takva osoba, profesionalan, prizeman, dobar čovek, pristojan", smatra najbolji teniser sveta.

Veče na Flašing Medouzu je ipak obeležila senzacionalna pobeda Luke Puja nad Rafaelom Nadalom posle maratona u pet setova.

"Neverovatan meč između njih dvojice. Obojica su igrala hrabro. Kada su imali meč poene ili brejk poene išli su na poen. Takve stvari se dešavaju u sportu na ovom nivou. Jedna lopta može da ide na tvoju ruku, kao u ovoj slučaju, zaslužio je pobedu. Mislim da nije mnogo ljudi očekivalo da se fizički može nositi sa Rafom, s obzirom da je igrao pet setova i pre nekoliko dana, kasno završio, a onda došao na Nadala. Svi znamo koliko je teško igrati protiv njega. Terate da se namučiš za svaki poen. Zato je Luka delovao impresivno. Svi znamo da poslednjih nekoliko godina igra odlično, ima veliki potencijal. Napreduje, koristi odlično teren. Četvrtfinale na Vimbldonu, četvrtfinale ovde, blizu je Top 10. Ima kvalitet za to", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu