Nova vest
Tenis

Petak, 26.08.2016.

22:20

Od očaja do sjaja i nazad, Viktor bez finala

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u polufinalu turnira u Vinston Sejlemu od Roberta Bautiste Aguta u tri seta 7:5, 6:7, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Od očaja do sjaja i nazad, Viktor bez finala
Getty images

Troicki je odigrao odličan turnir pred start US opena, ali ipak nije uspeo da se plasira u finale, svoje sedmo u karijeri.

U meču sa španskim teniserom prešao je put od očaja do sjaja i nazad. Izgubio je neizvestan prvi set, u drugom bio na ivici provalije i uspeo da se izvuče, ali je potom u trećem ređao greške i na kraju je poražen.

Meč je odlučen sredinom trećeg seta kada je srpski teniser dozvolio rivalu da napravi brejk koji je ovaj sačuvao do kraja i pobedio.

U neizvesnom prvom setu. Troicki je svoje prilike propustio u petom gemu, imao je dve vezane brejk šanse, a španski teniser se izvukao i potom je u finišu prvog i početkom drugog seta stvorio veliku prednost.

Dobio je sedam vezanih gemova, poveo je sa 7:5, 5:0 i delovalo je da je meč gotov. Tako nije mislio Troicki koji se vratio 'iz mrtvih'. Uspeo je da izjednači na 5:5, imao je u 11. gemu 15:30, ali ipak nije uspeo da dobije i šesti uzastopni gem.

Viktor je uspeo da uvede drugi set u taj-brejk u kojem je bio sjajan. Od starta je imao inicijativu i prednost i izborio se za treći set (7:2).

U trećem setu, srpski teniser je u petom gemu dozvolio rivalu da napravi brejk i to je presudilo. Bautista-Agut je potom materijalizovao brejk, pa narednom gemu još jednom oduzeo servis Troickom i mirno priveo meč kraju.

Njegov rival u finalu biće Džon Milman ili Karenjo Busta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve