Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.09.2016.

13:00

Jankov trener za B92: Do iste tačke, a onda još više

Sa njime je Janko Tipsarević proživeo i najlepše i najteže trenutke u karijeri – bio u Top 10, ali i zakovan za krevet.

Izvor: B92

Autor:B92

Jankov trener za B92: Do iste tačke, a onda još više
Getty Images

Sada, kada je na putu povratka, trener Dirk Hordorf i dalje je sa njime i raduje se radu sa srpskim teniserom.

“Prethodne skoro tri godine bile su vrlo teške, povrede i operacije, ali Janko je veliki borac i uvek sam verovao u njega i u to da će se vratiti. On ima izraženu volju i želju za tenisom – želi čak i da igra bolje nego što je ikada igrao, to jeste dug put, ali to je njegov cilj i za to radi. Osvojio je čelendžer u Kini, sada je pobedio jednog od najboljih američkih igrača na US openu (Sema Kverija), idemo dalje“, počinje Nemac priču za B92.

Janko je bio osmi na svetu, dva puta je bio deo završnog Mastersa, a u budućnosti su postavljeni slični ciljevi.

“On misli da ima još potencijala i da nije do sada igrao najbolje što može, iako je dve godine bio u Top 10. Uvek je važno stremiti višem i bio je na pravom putu – osvojio je Čenaj, igrao osminu finala Australijan opena, a onda se dogodila ta povreda (predaja u meču s Almagrom). Nadam se da će sada ponovo doći do tačke u kojoj je bio, a onda i nastaviti dalje“.

Iza Tipsarevića je period pun izazova u kojem je mnogo naučio, a to primećuje i Hordorf, koji sa Jankom radi još od 2009. godine.

“Mislim da ga sve što se dogodilo nije promenilo, ali shvatio je koliko mu je sport dao. Srećna okolnost jeste što ima ženu i dete, to mu daje veliku stabilnost u životu. Sada će verovatno biti malo strpljiviji u životu, sve je stariji i iskusniji, a posle povrede je postao još svesniji toga koliko mu tenis znači“.

Posle pobede nad Kverijem Janko je izjavio da se nada da će do Melburna biti ’stari Janko’.

“Da, to je naš cilj. Ne može se od nule do sto doći preko noći – bile su mu potrene pobede na čelendžerima, kako on voli da kaže: ’Da se čuje gem, set, meč Tipsarević’, a sada su mu neophodni trijumfi i na većim turnirima. Verujemo da mu nedostaje još nekoliko meseci i prave pripreme jer ih sada nije imao. Uveren sam da će se 2017. godine vratiti na istom nivou veštine i fizičke spreme kao ranije“, rekao je Hordorf za B92 i zaključio rečima da Janko najbolje igra kada je agresivan i kada stoji blizu osnovne linije.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve