Nova vest
Tenis

Sreda, 31.08.2016.

00:19

Tipsarević: Drugo kolo? Imaću snage, nego šta

Janko Tipsarević kaže da ne želi da se zadovolji pobedom nad Semom Kverijem u prvom kolu US opena (7:6, 6:7, 6:3, 6:3).

Izvor: B92

Autor:B92

Tipsarević: Drugo kolo? Imaću snage, nego šta
Getty Images

“Osećaj je sjajan, zato sam možda i slavio malo jače nego što je trebalo, ali meni mnogo znači što sam dobio Kverija, dobrog igrača koji uvek najbolje igra pred domaćom publikom, pa još na velikom stadionu... Nadam se da se neću zaustaviti, greh je da dobru formu ne iskoristim da probam da prođem još koje kolo, pogotovo na turniru na kojem sam u prošlosti imao najviše uspeha“, rekao je Janko posle prvog Gren slem trijumfa još od US opena 2013. godine.

Na pitanje da li će imati snage za drugo kolo, Tipsarević odgovara:

“Imaću snage, nego šta. Imao sam dosta vremena da se pripremim, pametna je odluka bila što sam otkazao Sinsinati posle trofeja na čelendžeru u Kini, koji mi je i doneo dosta samopouzdanja. Želeli smo da budem na sto posto i videli ste na kraju da je pobednika odlučilo to što sam ja bio fizički spremniji. Posle 7:6, 6:7, moja igra je ostala na određenom nivou jer sam spreman, a njegova je tonula“.

U drugom kolu Janko će se sastati sa Pablom Karenjom Bustom, 39. igračem sveta koji je na startu lako savladao Belorusa Ivašku.

“Već u svlačionici mi čestitaju: ’Dobio si nosioca, sad super’, ali dečko je osvojio ATP titulu prošle nedelje u Vinston-Sejlemu i sada se prošetao kroz prvo kolo. Igra vrlo dobro, uopšte nije naivan protivnik, ’napaljen’ je i željan dokazivanja. Ne bi me iznenadilo da bude teži rival nego Kveri“.

Tipsarević kaže da je osećao da nije još dao svoj maksimum ni kada je bio osmi na svetu.

“Možda to zvuči čudno, ali tako mislim. Kada sam bio u zenitu, servirao sam izuzetno i bio sam vrlo disciplinovan kao igrač, nisam pravio glupe neiznuđene greške i nisam tražio vinere iz pozicija iz kojih se to ne radi. Jesam koristio svoja oružja, ali osećam da nisam do kraja koristio svoj ofanzivni potencijal“, kaže Janko i zaključuje:

“Nadam se da ću biti stari Janko na Australijan openu sledeće godine. Tri-četiri nedelje radim stvari, a da ne mislim šta će biti sa kolenom, kukom ili stopalom, to mi daje samopouzdanje za dalje i veoma sam motivisan“.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d