Nova vest
Tenis

Subota, 05.09.2015.

01:55

Džini nastavila trijumfalni povratak, Venus izbacila Belindu

Derbi dana u ženskoj konkurenciji pripao je Venus, Judžini Bušar nastavila je sa trijumfalnim povratkom, dok je Kiki Mladenović prekinula bajku Darje Kasatkine.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Treća runda US opena donela nam je zanimljiv duel između veteranke Venus Vilijams i mlade Belinde Benčič, koja je pre nekoliko nedelja pobedila njenu sestru Serenu.

Amerikanka je na iskustvo dobila duel (6:3, 6:4) sa mnogo mlađom protivnicom i tako dokazala da ni u četvrtoj deceniji nije „za bacanje“.

Prvi deo igre dobila je napravivši brejk u finišu seta, dok je u drugom preokrenula, iako je Belinda povela sa 3:1.

Venus će u sledećoj rundi igrati protiv malo poznate Anet Kontaveit, koja je u tri seta eliminisala domaću igračicu Medison Brengl – 6:2, 3:6, 6:0.

Judžini Bušar nastavila je sa usponom forme trijumfom nad Dominikom Cibulkovom sa 7:6(11-9), 4:6, 6:3. Imala je Slovakinja dve set lopte pri vođstvu od 6:5 u prvom setu, imala ih je još tri u taj-breku, ali je Kanađanka bila koncentrisana i uspela da povede sa 1-0.

Nastavila je brejkom na startu drugog seta, ali je onda usledio pad koncentracije. Cibulkova je baš u tom trenutku podigla nivo igre. Brejkom je odlučujući set i onda, nekako, stala. Bušar je osvojila je četiri gema u nizu i posle ukupno 2 sata i 51 minuta borbe, prošla u osminu finala u kojoj je čeka Roberta Vinči.

Italijanka je takođe posle velike borbe eliminisala Marijanu Duke-Marinjo sa 6:1, 5:7, 6:2.

U poslednjem meču dana Medison Kiz razbila je Agnješku Radvanjsku i tako joj nanela prvi poraz u petom međusobnom duelu. Mlada Amerikanka potpuno je dominirala od samog starta – u prvom setu napravila je dva brejka, dok je u drugom napravila dva više od protivnice (4:2) za lagani trijumf.

Ona se prvi put u karijeri plasirala u četvrtu rundu US opena zbog čega će napredovati za dva mesta i od ponedeljka biti 17. na svetu.

US open, treće kolo:
Kristina Mladenović – Darja Kasatkina 6:2, 6:3
Jekatarina Makarova – Jelina Svitolina 6:3, 7:5
Venus Vilijams – Belinda Benčić 6:3, 6:4
Roberta Vinči – Marijana Duke-Marinjo 6:1, 5:7, 6:2
Anet Kontaveit – Medison Brengl 6:2, 3:6, 6:0
Judžini Bušar – Dominika Cibulkova 7:6(11-9), 4:6, 6:3
Medison Kiz – Agnješka Radvanjska 6:3, 6:2
Serena Vilijams – Betani Matek-Sends 3:6, 7:5, 6:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve