Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2015.

08:19

Karolina ispala od 149. na svetu

Karolina Voznijacki, prošlogodišnja finalistikinja US opena, sada je takmičenje završila već u drugom kolu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Dankinja izgubila od 149. teniserke sveta Petre Cetkovske sa 6:4, 5:7, 7:6 (7-1), iako je imala četiri meč lopte.

Voznijacki je bila potpuno van forme pred US open, do turnira u Nju Hejvnu nije dobila ni meč na američkom betonu, a to se odrazilo i na njenu igru u Njujorku.

“Uvek mogu da tražim izgovore, kao što je taj da su mi nedostajali mečevi. Dala sam sve od sebe, nisam odustajala čak i kada sam gubila u drugom setu. To je pozitivno, a sada moram da nastavim da radim i da počnem da igram bolje, vrlo je jednostavno“, rekla je Karolina i dodala:

“Imala sam četiri meč lopte, mogla sam i ja da pobedim, ali nisam zaslužila jer tada nisam bila agresivna na riternu – dva puta sam vratila lopticu vrlo kratku, a dva puta je onda bila hrabra i napala“.

Sa druge strane, Cetkovska je do sada igrala u osmini finala na Rolan Garosu (2008) i na Vimbldonu (2011), a kako bi to uspela i na US openu, moraće da pobedi Flaviju Penetu.

Čehinja je igrala agresivno, meč je završila sa 61 vinerom i 60 grešaka, a od tog stila nije odstupila ni kada se suočavala sa meč loptama, pa je na najbolji način iskoristila ’zaštićeni renking’ zahvaljujući kojem se uopšte našla na turniru.

“Umorna sam, ali sam i veoma srećna, ovo je jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Nisam ni razmišljala o pobedi kad sam izašla na teren, samo sam želela da dam sve od sebe. Ovo je bilo divno iskustvo, igrati pred punim Artur Eš stadionom“, izjavila je 30-godišnja Cetkovska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve