Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.09.2015.

19:26

Troicki se mučio, ali prošao u 3. kolo

Srpski teniser Viktor Troicki ’plasirao se u treće kolo US opena pobedom nad Radživom Ramom rezultatom 7:6(10), 6:4, 3:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty images

Viktor je lako mogao da završi posao i ranije, ali je imao veliki pad u trećem setu kada je od izgubio pet vezanih gemova posle vođstva od 3:1.

I u četvrtom setu srpski teniser ispustio je brejk prednosti, ali je ipak na kraju novim brejkom u osmom gemu rešio meč.

U trećem kolu srpskog tenisera čeka pobednik duela Aljaž Bedene – Donald

Tok meča:

Već u prvom gemu Viktor je ispustio svoj servis, ali je odmah uspeo da uzvrati na isti način. Posle uvodne razmene brejkova teniseri su bili sigurni na servisu, pa u narednim gemovima, pa je o prvom setu odlučivao taj-brejk.

I u 13. gemu bilo je izjednačeno. Viktor je iskoristio tek četvrtu set loptu, prethodno je spasao dve set šanse rivala i dobio je taj-brejk sa 12:10.

Drugi set odlično je počeo po Troickiog koji je u trećem gemu oduzeo servis rivalu i poveo sa 2:1. Jedan brejk bio je sasvim dovoljan srpskom teniseru u drugom setu. Amerikanac je zapretio u osmom gemu kada je stigao do brejk šanse, ali Troicki je ipak došao do 2-0 (6:4).

U trećem setu Troicki je u dva navrata imao prednost brejka, poveo je sa 3:1, ali je usledio veliki pad. Amerikanac je dobio pet vezanih gemova i produžio je meč – 6:3.

U četvrtom setu ponovo je počelo dobro po srpskog tenisera. Brejk u četvrtom gemu koji je čuvao do sedmog kada je ponovo dozvolio Amerikancu da se vrati. Ipak, brzo se konsolidovao, dobio je poslednja dva gema i rešio meč u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve