Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

21:46

Poraz Janka u pet setova

Srpski teniser Janko Tipsarević već u prvom kolu završio je učešće na US openu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Janko je bio blizu najveće pobede od povratka na teren, ali je na kraju izgubio od 31. nosioca Giljerma Garsija-Lopesa sa 7:6 (7-4), 4:6, 4:6, 6:3, 6:1.

Tipsarević je u karijeri dva puta igrao u četvrtfinalu US opena, ali sada je daleko od te forme. Ove sezone dobio je samo tri meča, a nadamo se da će do kraja godine ostati potpuno zdrav kako bi napravio dobru podlogu za sledeću sezonu.

U sledećem kolu Garsija-Lopes igraće sa Nikolasom Maijem iz Francuske, koji je u tri seta dobio Sema Kverija.

Prvu šansu za brejk u meču imao je Garsija-Lopes u trećem gemu, ali je Janko dobio tri vezana poena i poveo je sa 2:1. Srpski teniser u narednom gemu imao je polupriliku (30:30), ali nije uspeo da zapreti ozbiljnije.

Janko je u prva četiri servis gema imao samo 43% ubačenog prvog servisa, ali je dobio svih 10 poena kada bi ubacio početni udarac – 4:3. I u desetom gemu Tipsarević je bio blizu brejk lopte koja bi značila i set loptu, ali je Garsija-Lopes izjednačio.

U 11. gemu igralo se na razliku, ali nije bilo brejk lopte i srpski teniser izborio je barem taj-brejk. Veliku priliku srpski teniser je propustio u 12. gemu. Imao je dve odvojene brejk šanse, ali nije uspeo da ih materijalizuje - 6:6.

Propuštene prilike očigledno su uticale na Tipsarevića. U taj-brejku je Garsija-Lopes brzo stigao do 6:2 i četiri set lopte, Janko je smanjio na 6:4, ali je ipak izgubio prvi set.

Nije Tipsarević bio demoralisan gubitkom prvog seta i već u trećem gemu napravio je brejk za 2:1.

Sa lakoćom je Tipsarević čuvao svoj servis, a pri vođstvu 5:3 propustio je čak četiri set lopte na servis protivnika. To je malo ostavilo traga, u sledećem gemu je Španac stigao do brejk lopte, ali je Janko vezao tri poena i izjednačio u setovima.

Treći set bio je turbulentan, pun preokreta, a počelo je vođstvom Španca 2:0. Janko je uspeo da napravi ribrejk, a onda je u šestom gemu spasao tri uzastopne brejk lopte i izjednačio je na 3:3.

Spasao je Tipsarević novu brejk loptu u osmom gemu, da bi zatim u devetom napravio brejk i došao u situaciju da servira za set. Nije moglo bez drame, Janko je spasao još jednu brejk šansu, a u nastavku gema realizovao je drugu set loptu – 6:4, 2-1 u setovima za Tipsarevića.

I u četvrtom setu Španac je prvi napravio brejk, Janko se nakratko vratio, ali je Garsija-Lopes napravio novi brejk za 4:2 i do kraja je održavao tu prednost izborivši peti set.

Janku je ponestalo snage, dugo se nije našao u situaciju da igra peti set, mada je nekada bio specijalista upravo za maratonske mečeve. Sada je Garsija-Lopes napravio brejk na startu odlučujućeg seta i do kraja je izgubio samo jedan gem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve