Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

22:02

Kraj za Aleksandru već u prvom kolu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić završila je takmičenje na US openu već u prvom kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Bolja od nje bila je 81. teniserka sveta Danka Kovinić sa 4:6, 7:5, 6:1.

Aleksandra je dobro počela meč, činilo se da će stići do pobede kada je vodila sa 1-0 u setovima i 3:1 u drugom, ali je do kraja osvojila još samo dva gema. Poraz će značiti i gubitak velikog broja bodova za Krunićevu, s obzirom na to da je prošle godine u Njujorku došla do osmine finala.

U prva dva gema teniserke su lako držale svoj servis, a u trećem je Krunićeva propustila tri brejk lopte – 2:1 za Danku.

Aleksandra je uglavnom lako osvajala gemove na svoj servis, a zatim bi vršila pritisak. Novu takvu situaciju videli smo u sedmom gemu, propustila je naša teniserka još dve brejk lopte, ali onda je konačno napravila brejk – 4:3.

To se ispostavilo presudnim, Aleksandra do kraja seta nije imala velikih poteškoća na svoj servis i povela je sa 1-0 (6:4).

Prvi set bio je vrlo tvrd, ali su servisi popustili početkom drugog seta, pa smo videli tri uzastopna brejka i vođstvo Krunićeve 2:1. Krunićeva je povela sa 3:1, zatim je imala i 15:40 za dupli brejk viška – nije ga iskoristila, pa je Kovinićeva u narednom gemu napravila brejk i izjednačila na 3:3.

Novih prilika za brejk nije bilo sve do 12. gem, tada je Crnogorka došla do dve vezane set lopte i realizovala je već prvu – 7:5.

Kovinićeva je bila u naletu, osvojila je prvi gem trećeg seta bez izgubljenog poena, da bi zatim odmah napravila brejk. Povela je Aleksandra sa 0:30 u sledećem gemu, ali Danka je ipak povela sa 3:0 i do kraja je izgubila samo jedan gem.

Kovinićeva će u drugom kolu igrati sa Anom Karolinom Šmijedlovom, koja je u dva seta dobila Juliju Gerges.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve