Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

10:20

Đoković napravio samo 7 grešaka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je impresivnu partiju u prvom kolu US opena – savladao je ne baš jakog Žoaa Souzu sa tri puta po 6:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je na terenu proveo ukupno 71 minut što je brzo i za meč u dva dobijena seta – svaki deo igre u proseku je trajao nešto više od 23,5 minuta.

U poprilično brzom duelu Novak je zabeležio 24 vinera i samo sedam neiznuđenih grešaka!

Najbolji igrač planete osvojio je 92% poena na prvi poen, nije se suočio ni sa jednom brejk loptom, pogodio je osam asova, a meč je završio bez duplih grešaka.

„Očigledno je da postoji nešto što volim kod broja 1 na svetu i veoma sam srećan što sam ovde, na jednom od najvećih turnira na svetu. Sviđa mi se nov izgled i jedva čekam da vidim kako će izgledati kada krov bude završen. Želim da nastavim ovako jer ako budem igrao kao danas mogu svakoga da pobedim“, rekao je Đoković posle meča.

Posle poraza u finalima Mastersa u Montrealu i Sinsinatiju mnogi su sumnjali da Srbin može da vrati formu koju je imao na Vimbldonu. Bio je vidno umoran, očajno je servirao i u Njujork je stigao noseći kofer pun briga.

Međutim, Đoković je već u prvom meču pokazao da polako vraća prepoznatljiv intenzitet, iako je Brazilac Žoao Souza, trenutno 91. igrač na ATP listi, daleko od ozbiljnog rivala. Novaku ostaju dve nedelje za napredak, a titula iz 2011. i još četiri finala potvrđuju da obožava US open.

„Ovakvim pobedama činiš da se osećaš dobro na terenu, ali nekada to nije lako na početku turnira. Danas sam bio dominantan i to mi donosti dodatno samopouzdanje, a to je i neka vrsta poruke svima ostalima. Svi mi gledamo kako rivali igraju, kako napreduju. Zato je važno da na terenu imam pravi intenzitet i da šaljem dobru poruku“, dodao je Novak.

Srpskog igrača u drugom kolu čeka Andreas Hajder-Maurer koji je u pet setova eliminisao Vaseka Pospišila.

U jedinom dosadašnjem okršaju, ove godine u Monte Karlu, Novak je slavio sa 6:4, 6:0. Austrijanac je trenutno 52. na svetu, a ove sezone ima skor 19-20.

O dešavanjima prvog dana US opena pročitajte u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve