Nova vest
Tenis

Utorak, 01.09.2015.

01:05

Fiš dobio Čekinata i 'demone'

Američki teniser Mardi Fiš produžio je svoju karijeru bar za još jedan meč, pošto je u 1. kolu US opena savladao Italijana Marka Čekinata 6:7, 6:3, 6:1, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Fiš, 33-godišnjak iz Minesote koji je nekada bio sedmi na svetu, ima psihičkih problema i ovo će mu biti poslednji turnir u karijeri, a u poslednje dve godine odigrao je tek nekoliko mečeva.

U Sinsinatiju je delovao dobro, pobedio je Troickog i namučio Marija, a sada je ostvario trijumf u Njujorku.

Fišu je pre tri godine dijagnostikovana srčana aritmija, a posle je imao psihičkih problema zbog kojih jedno vreme nije smeo da izlazi iz kuće.

“Osetio sam da me publika podržava, osetio sam tu energiju i zato sam želeo da mi upravo ovo bude poslednji turnir“, rekao je Fiš, kojeg su novinari ponovo pitali o njegovoj anksioznosti.

“Ona se sastoji od toga da vaš mozak preuzme potpunu kontrolu, ali obično gleda u budućnost i previđa stvari, uglavnom loše stvari. Imao sam nekoliko traumatičnih iskustava i time sam podstakao bolest, na kraju sam domino-efektom došao baš nekih loših misli i završavao sam u bolnici – jednom u Majamiju, drugi put posle meča sa Simonom ovde, oba puta u 2012. godini“, dodao je 33-godišnji Fiš.

Amerikanac je dodao da je prevali dug put, da se bori sa svojim ’demonima’ i da bi mu ovakav meč mnogo teže pao pre tri godine. U sledećem kolu Mardi će igrati sa Špancem Felisijanom Lopesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu