Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.08.2015.

12:28

Mari: Kirjos nije loš momak

Britanski teniser Endi Mari rekao je da veruje da njegov protivnik u prvom kolu US Opena Nik Kirjos može da nauči nešto iz prethodnih nekoliko nedelja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

20-godišnji Australijanac se našao na udaru javnosti zbog svog ponašanja, pošto je tokom meča sa Stanislasom Vavrinkom na Rodžers kupu Švajcarcu poručio da je Tanasi Kokinakis spavao sa njegovom devojkom.

Kirjos je istog dana kažnjen novčano sa 10.000 evra, a ove nedelje mu je izrečena uslovna suspenzija na 28 dana, koja će biti aktivirana u slučaju da u narednih pola godine napravi sličnu glupost. Pored toga, moraće da plati i dodatnih 25.000 evra.

Upravo Mari i Kirjos će se sastati u prvoj rundi poslednjeg Gren slema sezone, a taj meč je na program u utorak.

Mislim da on nije loš momak. Samo mora da nauči neke stvari i sve će biti u redu”, rekao je Mari, “To što je uradio je pogrešno. Ne mogu da ga branim i siguran sam da i on zna da je pogrešio. Ali, on je mlad, još uči neke stvari o sebi i tome kako treba da se ponaša u određenim situacijama. Napravio je još neke greške, ali je bitno da se setimo da smo svi ljudska bića”.

Vavrinka je za Kirjosove komentare rekao da su neprihvatljivi na terenu, dok je devojka švajcarskog tenisera Dona Vekić rekla da je smešno da Australijanac nije oštrije kažnjen.

Povredio je osećanja zbog toga što je rekao, a poslednjih godina je izviždan svaki put kada se našao na terenu, a ima 20 godina. Verovatno je na meti uvreda i na društvenim mrežama, a mediji su bili posebno oštri prema njemu, isto kao i igrači, a dobio je uslovnu suspenziju. Teško je, imaće još nekoliko teških nedelja. Siguran sam da se osećao usamljeno i zato se nadam da će izvući pouke i postati bolja osoba posle svega ovoga”, naglasio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve