Nova vest
Tenis

Sreda, 01.09.2010.

04:15

Đoković: “Publika me je podigla”

Šesti međusobni duel srpskih tenisera Novaka Đokovića i Viktora Troickog, odigran na US Openu, pokazao se uzbudljiviji nego svi prethodni zajedno.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako je Troicki bio taj koji je tokom većeg dela susreta bolje igrao Đoković je taj koji je slavio posle pet setova i izborio plasman u narednu rundu, gde ga očekuje Filip Pečner iz Nemačke.

U obraćanju medijima odmah posle meča Đoković je rekao da je za njegov trijumf delom zaslužna publika.

Kada ste na terenu uvek možete da čujete šta vam ljudi iz publike, posebno u prvih nekoliko redova, poručuju. Tokom meča su njihove poruke bile pozitivne, govorili su mi da izdržim, i mnogo su mi pomogli. I zaista bih želeo da zahvalim svima koji su bili uz mene i dali mi snage da preokrenem meč”, rekao je Đoković.

Uslovi za oba tenisera nisu bili tako dobri, pošto su meč odigrali po jakom suncu, ali je Đoković istakao da su morali da izdrže jer na to ne mogu da utiču.

Bilo je mnogo vruće. Ipak, na to ne može da se utiče. Morao sam da budem strpljiv i da čekam da se senka pojavi. Bio sam ranije u tim situacijama i igrao sam mnoge teške i duge mečeve u takvim uslovima. Tada se osećam iscrpljeno i počinjem malo da paničim, jer se ne osećam najbolje, a protivnik to koristi, ali su ti trenuci pravi izazov za sportiste. Ponovo sam uspeo da preokrenem sve u svoju korist, a to je najvažnije”, istakao je treći teniser sveta.

Đoković je naglasio da se odlučujući trenutak meča desio na sredini četvrtog seta.

Tada sam počeo da bolje čitam Viktorov servis i kada sam došao do brejka dobio sam samopouzdanje i vratio sam se u meč. Trudio sam se da hrabrim sebe, on je neverovatno servirao, što mu je donelo mnogo poena, i znao sam da će doći moja šansa. Znao sam da je i on umoran i čim sam je dobio iskoristio sam je”, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu