Nova vest
Tenis

Sreda, 08.09.2010.

07:49

Rafa bez muke do četvrtfinala

Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale US Opena pobedom nad sunarodnikom Felisijanom Lopesom 6:3, 6:4, 6:4.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Meč je trajao 127 minuta, a prvi teniser sveta je sve vreme bio mnogo bolji protivnik i kontrolisao je tok susreta. U sva tri seta Maljorčaninu je bio dovoljan po brejk da bi bez problema došao do novog trijumfa. Nadalov protivnik u četvrtfinalu biće osmi nosilac, takođe Španac Fernando Verdasko, koji je prethodno posle trilera savladao sunarodnika Davida Ferera u pet setova 5:7, 6:7, 6:3, 6:3, 7:6.

Meč je završen tek oko 1:30 ujutru po lokalnom vremenu, prvenstveno zbog velikog kašnjenja zbog trajanja prethodnih susreta.

Oba tenisera su imala sličan broj vinera (Nadal 30, Lopes 27), ali Nadal je igrao mnogo stabilnije i napravio je svega 14 neiznuđenih grešaka (naspram 41 greške Lopesa). Usled odličnih nastupa na mreži, ali i efikasnosti u nadigravanju sa osnovne linije, prvi nosilac nije Lopesu dozvolio da dođe do brejka, dok je u svom stilu pretio svaki put kada bi protivnik servirao. To se i isplatilo, naročito pred kraj trećeg seta, kada u pretposlednjem gemu Nadal oduzima servis protivniku i potom dolazi do pobede.

Bitan faktor u kvalitetu igre Nadala bio je i servis, koji je bitno unapredio od prošle godine i prilagodio brzim podlogama. Do prethodne sezone, brzina servisa prvog tenisera na betonu iznosila je u proseku oko 170 km/h, dok na ovom US Openu Nadal uglavnom pogađa servise od oko 210 km/h. Stoga i ne čudi činjenica da je osmostruki Gren slem šampion osvojio čak 90 odsto poena na prvi servis, dok ga je i drugi servis služio, tako da je dominirao i u toj sferi igre.

"Zdravlje je najbitnije. Sada sam zdrav i mislim da je to najbolji preduslov da konačno osvojim i US Open", rekao je posle meča Nadal, koji u dosadašnjem toku turnira nije izgubio ni set.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu