Nova vest
Tenis

Utorak, 07.09.2010.

08:07

Federer u tri seta do četvrtfinala

Rodžer Federer stigao je do 25. četvrtfinala Gren Slem turnira u nizu pobedom nad Jirgenom Melcerom iz Austrije, 6:3, 7:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na 'Artur Ešu' je viđen odličan tenis a Federer je u borbi za šestu titulu u NJujorku u prvom setu delovao ubedljivo.

Dobro je servirao, oduzeo dva servisa Austrijancu, izgubio jedan svoj i posle 27 minuta poveo.

U drugom setu Melcer je bio siguran na servisu, Federer takođe i za manje od 50 minuta stiglo se do taj brejka. Švajcarac ga je dobio rezultatom 7:4.

Treći set ličio je po svemu na prvi i posle dva časa igre bilo je gotovo.

Federerov bekhend radio je dobro, Švajcarac je napravio više 'vinera' (41:27) i manje neiznuđenih grešaka (27:31), imao uspešniji prvi servis i više as udaraca.

Melcer se držao zahvaljujući visokom procentu prvog servisa i odličnoj igiri na mreži ali je drugi put ove godine izgubio od Federera na nekom Gren slem turniru u tri seta.

U četvrtfinalu će Federer igrati sa 'dužnikom' Soderlingom. Iako su do sada igrali 13 puta a Šveđanin dobio samo jedan meč, taj, na Rolan Garosu ove godine prekinuo je rekordni niz Švajcarca i bio prilično bolan za u tom trenutku prvog tenisera sveta.

"On je uvek bio opasan igrač. Težak je žreb kada me u četvrtfinalu čeka Robin," rekao je Federer posle pobede nad Melcerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu