Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.09.2010.

21:26

Novak Đoković briljantnom igrom do četvrtfinala

Naš najbolji teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD pobedom nad domaćim igračem Mardijem Fišom, 3:0 (6:3, 6:4, 6:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč od kojeg je domaća publika u Njujorku očekivala mnogo više trajao je manje od dva časa. Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Gaelom Monfisom iz Francuske. Monfis je bio bolji od zemljaka Gaskea, takođe rezultatom 3:0 (6:4, 7:5, 7:5)

Đoković je igrao sjajno, uspeo je da iskoristi pet od šest prilika za 'brejk', samo jednom prepustio servis gem protivniku i pokazao da je u odličnoj formi.

U prvom setu početak je bio veoma interesantan. Đoković je brzo poveo sa 2:0, usledio je 'brejk' Fiša za 2:1 ali i još jedan oduzeti servis protivniku za našeg tenisera koji je stigao do 3:1.

Đoković je bio siguran u servisu, do 6:3 i prvog seta stigao je posle samo 38 minuta igre. Novak je imao više 'vinera', manje neiznuđenih grešaka i nagovestio je sjajnu koncentraciju u odlučujućim momentima iskoristivši obe prilike za 'brejk'.

U drugom setu videli smo još jedan rani 'brejk' Đokovića.

Fišov servis, najjače oružje 19. nosioca u Njujorku i trećeg Amerikanca na ATP listi, na trenutke je 'radio' ali je Đoković još jednom pokazao da je 'mirne glave'.

Uspeo je tri puta da ne dozvoli Fišu da mu oduzme servis, imao 1/2 u istim situacijama, a drugi set trajao je ukupno 44 minuta.

Još jednom je Đoković imao više 'vinera' i po tri asa i dvostruke servis greške.

Treći set bio je i najbolji period igre za Đokovića.

Uzeo je prvi servis protivniku, pa još jednim 'brejkom' došao do 4:1, na kraju briljantno odigrao i poslednji gem u setu i meču.

Sve u svemu, 5:3 u as udarcima za Đokovića, dve neiznuđene greške manje i velika prednost u broju direktnih poena (30:13), sjajno kretanje, precizni udarci i veoma ubedljiva pobeda u meču koji je najavljivan kao derbi osmog dana i koji su domaći navijači čekali kao 'veliku priliku za svog tenisera'.

Đoković nije mislio tako, odigrao je u skladu sa svojim rejtingom i nagovestio da, ako bude igrao kao u četvrtom kolu, može daleko.

U četvrtfinalu ga čeka Monfis, a taj meč na programu je u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu