Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.08.2010.

23:01

Srećan kraj za Soderlinga i Monfisa

Robin Soderling izbegao je posle velike borbe da postane prvi 'ozbiljan nosilac' koji je završio takmičenje na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Država u tenisu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šveđanin je na terenu ostao skoro četiri časa, a na kraju je austrijski kvalifikant Andreas Hejder-Maurer morao da mu čestita posle 7:5, 6:3, 6:7, 5:7, 6:4.

Hejder-Maurer, 214. teniser na ATP listi i debitant na američkom kontinentu, uspeo je da se vrati posle 2:0 u setovima za petog nosioca ali nije imao snage za potpuni preokret. Serviralo se sjajno, a Austrijanac je uspeo da stigne do čak 34 asa.

Peti set bio je zanimljiv, samo jednom se ukazala prilika za 'brejk' i Soderling ju je iskoristio i izborio se za duel sa pobednikom meča Tejlor Dent (SAD) - Alehandro Falja (Kolumbija).

Pet setova igrali su i Gael Monfis i Amerikanac Robert Kendrik. Francuz, 17. nosilac na turniru, uspeo je da 'sačuva glavu' posle tri časa i 20 minuta igre. Bilo je 3:6, 6:3, 6:4, 6:7, 6:4.

Monfisov protivnik u drugoj rundi je Rus Igor Andrejev. On je savladao Orasia Sebaljosa iz Argentine, 6:3, 4:6, 7:6, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu