Nova vest
Tenis

Utorak, 02.09.2008.

07:16

Zimonjić za B92: Nismo imali sreće

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ponedeljak nije bio dan za Nenada Zimonjića na US Openu. Srpski teniser eliminisan je u obe konkurencije, muškom i miks dublu.

Najpre su Zimonjić i Daniel Nestor poraženi od finsko-švedske kombinacije Nieminen – Lindšted, sa 6:4, 6:7, 6:3. Zimonjić je posle meča, u izjavi za B92, razloge poraza tražio u 'padu' Nestora u finišu meča.

"Definitivno je Nestora izgubio snagu u poslednjem setu. Fizički je potpuno pao i to je po meni glavni razlog neuspeha. Imao je mnogo problema sa vraćanjem lopti. Pre toga, u drugom setu smo se vratili iz mrtvih odličnom serijom, zatim u trećem imali i brejk prednosti, međutim, tu su oni dobro odigrali".

"Veliko razočarenje je što smo izgubili, ali imaćemo i dalje šansu da završimo sezonu na prvom mestu, što je velika motivacija. Imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo za finiš sezone i u Šangaju je završimo kako treba"

U misk dublu, Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik poraženi su u četvrtfinalu od američko – britanske kombinacije Huber – Džejmi Marej, sa 2:1, po setovima 7:6, 6:7, 11:9.

"Nismo imali ni malo sreće. Trebalo je da dobijemo i prvi i drugi set. U supertajbrejku smo imali prednost od 9:5 i 4 meč lopte. Ipak, oni su u najbitnijim trenucima igrali jako dobro, a nas jednostavno nije htelo. Napravio sam tri duple servis greške u taj-brejku, ali to je tenis i svašta se dešava", rekao je Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve