Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.08.2008.

19:02

Jelena u četvrtfinalu na Bamer

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Amerike.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena je u osmini finala bila bolja od Dankinje Karoline Voznijacki sa 3:6, 6:2, 6:1. Protivnica naše teniserke u borbi za polufinale biće Austrijanka Sibil koja je pobedila 12. nosioca Francuskinju Marion Bartoli sa 2:1 (7:6, 0:6, 6:4).

U prvom setu naša teniserka nije bila na svom nivou. Dozvolila je Voznijacki da napravi brejk u šestom gemu, i reši taj deo u svoju korist sa 6:3. Ipak, u drugom setu ona je pronašla ritam, napravila je dva brejka i izjednačila u setovima. U trećem setu Dankinja je pala pa je Jelena lako rešila taj deo sa 6:1.

U duel protiv 18.godišnje Dankinje Janković nije ušla dobro i u prvom setu je igrala veoma nesigurno. Imala je problema sa kretanjem i veliki broj udaraca poslala je u mrežu ili u aut, pa je tako omogućila protivnici da stekne prednost.

Prvi brejk u meču napravila je Voznijacki u šestom gemu, kada je povela 4:2. Druga teniserka sveta je, medjutim, odmah uzvratila udarac i oduzela protivnici servis, ali je već u narednom gemu ponovo dozvolila brejk. Voznijacki je povela 5:3 i tu šansu nije propustila.

Za našu teniserku to je očigledno bio znak za uzbunu. Već od prvog gema drugog seta Janković je zaigrala mnogo sigurnije i sve češće je primoravala protivnicu da greši. Ponovo je prvi brejk vidjen u šestom gemu, ali ovog puta ga je napravila Janković.

Pokazalo se da je to bio početak kraja tinejdžerke iz Danske. Do kraja meča Voznijacki je uspela da osvoji samo jedan gem i na kraju je to bila potpuno zaslužena pobeda Srpkinje, koja je današnju protivnicu pobedila ove godine i na Vimbldonu, takodje rezultatom 2:1.

Ukoliko u četvrtfinalu bude igrala protiv Bartoli, biće to težak meč za Janković. Njih dve su se do sada sastajale šest puta i rezultat je nerešen, s tim što je Francuskinja dobila poslednja dva meča.

S druge strane, Janković i Bamer su se sastajale sedam puta i naša teniserka vodi sa više nego ubedljivih 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d