Đoković: "Raznovrsnošću ću dostići Federera"

Najbolji srpski teniser je ponovo u tri seta prošao prepreku i plasirao se u polufinale US Opena. Đoković je savladao Katrlosa Moju posle dramatičnog drugog seta i treći put u nizu nalazi se među četiri najbolja igrača na nekom od gren slem turnira.

Odigrao sam dosta dobro. Gledajući rezultat, tri dobijena seta, izgleda prilično lagano. Opet, moglo je to veoma lako da se preokrene. U taj-brejku sam bio blizu neuspeha, a da se to dogodilo situacija na terenu bi bila znatno drugačija. Imao sam sreće i hrabrosti u ključnim trenucima.

Izvor: B92

Petak, 07.09.2007.

11:09

Default images

Posle dramatičnog taj-brejka sve je izgledalo mnogo lakše u trećem setu – već u prvom gemu Đoković je napravio brejk i povratka za Moju nije bilo.

Posle vođstva od 2:0 osećao sam se bolje, bilo je to pravo olakšanje za mene. Njemu je to bio otežavajući faktor i dodatni mentalni pritisak. Ja sam u trećem setu proigrao, igrao sam jako dobro, servirao sam odlično, što mi je posebno važno pred nastavak turnira.

Đoković kaže da je psihološka prednost posle odbranjene set-lopte u potpunosti prešla na njegovu stranu.

Teško je igrati treći set, kada izgubite dva seta dosta tesno. On je imao set-loptu na koju sam ja odlično servirao drugi servis. Znao je da je imao svoje prilike, a posle toga je teško vratiti se u meč, posebno u četvrtfinalu gren slema. Ja sam u tim trenucima iskoristio svoje šanse, igrao agresivno, odmah sam nametnuo svoj ritam igre.

Novak je u prethodnoj rundi imao probleme u meču sa monakom, ali je njegovo zdravlje sada u mnogo boljem stanju.
Jedna od stvari za koje sam bio najzabrinutiji je fizičko stanje. Iznenađen sam pozitivno time kako se trenutno osećam, i to mi mnogo znači pred polufinale.

Druga dobra vest koju je doneo ulazak u polufinale je uklanjanje pritiska, koji logično pada na trećeg igrača sveta.

Bilo je dosta pritiska na mene, ljudi su me još pre početka turnira videli u polufinalu, očigledno zbog rezultata koje sam pravio ove godine, pogotovo nma ovoj podlozi. Morao sam da se nosim sa tim pritiskom, koji je normalan, jer sam treći igrač sveta. Zato sam u prva dva kola bio prilično nervozan.

Ključni meč turnira svakako je bio duel sa Radekom Stepanekom u drugom kolu.

Posle drugog kola protiv Stepaneka uspeo sam da zadržim koncentraciju, da mislim samo na igru i potisnem sve što se događa van terena. Našao sam svoju igru i ritam i mislim da sam dobro odigrao poslednja tri meča. Naravno, bilo je i oscilacija.
Novaku je jasno na čemu mora dodatno da radi, da bi postao ravnopravan konkurent Rodžeru Federeru.

Ima još mnogo vremena i još mnogo stvari na kojima moram da napredujem. Pre svega mislim na servis i voleje. Želim da napravim svoju igru što raznovrsnijom, da bih bio glavni konkurent Federeru za prvo mesto na svetu.

U polufinalu rival će mu biti još jedan Španac – David Ferer.

Pre svega moram da budem agresivan i nametnem svoju igru njemu na početku meča, to je vreme kada se najlagodnije osećam. Ne smem da mu prepustim kontrolu nad mečom. On će se boriti za svaki poen. On je protiv Nadala i na svakom meču tokom ovog turnira pokazao da je fenomenalan igrač i veliki borac. Imaće veliku motivaciju, prvi put je u polufinalu gren slema.

Treći put u tri meseca Đoković je u polufinalu nekog gren slema. Prvi put u taj meč ulazi kao favorit.

Meni je ovo treće uzastopno gren slem polufinale, a prvi put ulazim u njega kao favorit. Sigurno je olakšavajuća okolnost to što igram sa slabije rangiranim rivalom, a ne sa npr. Nadalom. Jednostavno, sve je moguće, ovo je polufinale US Opena, on nema šta da izgubi. Pokušaću da se odmorim, dobra stvar je što imam dan pauze. Treniraću i sutra i siguran sam da ću u polufinale ući spreman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: