Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

20:30

SAD deklasirale Tunis, sledi Angola

Ekipa SAD-a završila je takmičenje po grupama sa maksimalnim učinkom, pošto je poslednjem kolu grupe B savladala Tunis sa 92:57.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Rival Amerikancima u osmini finala biće afrički prvak Angola, koja je neočekivanom pobedom nad Nemačkom u sredu obezbedila plasman u drugi krug.

Ekipa Majka Kšiževskog ’sa pola gasa’ je pobedila Tunis, debitanta na velikim takmičenjima, a najefikasniji na meču bio je Erik Gordon sa 21 poenom.

Kao i na svim dosadašnjim mečevima, trener Kšiževski ravnomerno je podelio minutažu – na parketu su najmanje proveli Rudi Gej i Kevin Lav, po deset, a Gordon i Rasel Vestbruk igrali su po 25 minuta. Upravo je Vestbruk ubacio 14 poena, koliko i lider tima Kevin Durent, a Stiven Kari postigao je 13.

Maruan Kešrid predvodio je Tunišane sa 15 poena i 5 skokova, a Ben Romdane imao je 11 poena i 8 uhvaćenih lopti.



SAD su furiozno prošle kroz grupu, deklasirali Hrvate i Slovence, ozbiljniji otpor pružili su im jedino Brazilci, ali su ’karioke’ ipak poklekle u uzbudljivoj završnici. Amerikanci su se brzom igrom i fizičkom superiornošću istakli kao glavni kandidat za zlatnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu