Nova vest
Fudbal 2

16.5.2024.

22:50

Dudić: "Mislim da je Piksi imao šta da vidi"

Trener Radničkog iz Kragujevca Feđa Dudić je izneo utiske posle remija sa Vojvodinom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Radnički je na svom terenu odigrao 0:0 sa ekipom iz Novog Sada i sada je na korak da odbrani mesto koje vodi u Ligu konferencija.

Dudić je istakao da je utakmica bila na nivou evropskih takmičenja.

"Ovo je bio zaista visok tempom, s obzirom na to da je ovo bila treća utakmica u osam dana i nama i njima. Pozavidili bi nam mnogi evropski klubovi. Ovo je bio nivo, neću reći Lige šampiona, ali jeste grupne faze Lige konferencija. Kada sam pričao posle prve kup utakmice, bez obzira što mi je bilo teško i što je to bio 91. minut, rekao sam tada je bila potpuno zaslužena pobeda Vojvodine. Bili smo umorni, osma u utakmica u 24 dana, nismo imali energije, i danas smo potvrdili te moje reči. Ovo su ekipe podjednake, jednu smo pobedili mi, jednu, danas zasluženi remi. S tim što je Vojvodina imala te dve situacije, prvu im poklonimo mi, u drugoj Vukanović pokaže da sam sebi može da stvori šansu. Najbolja intervencija na meču bila je njihovog golmana, pa su jednu loptu izbili sa linije, tako da je bilo šansi na obe strane. Za razliku od meča u Kupu, mislim da smo danas bili agresivniji, bolji u toj drugoj lopti, bilo je i tih čarki, ali nikakve zle krvi, to je sve u žaru borbe i nema međusobnih zameranja. Mi smo do kraja išli da pobedimo, kao i oni, nismo išli na remi. Kapa dole mojim momcima na svemu što rade i što su danas, čekamo poslednje kolo, Vojvodini srećno u finalu Kupa Srbije, a mi ćemo videti šta će nam biti potrebno u poslednjem kolu posle sutrašnje utakmice", rekao je Dudić i dodao:

"Zahvalan sam publici što su došli po kiši, imali su šta da vide, neke utakmice 0:0 budu negledljive, a ovo je bio top nivo i videli su jedan Radnički kakav su gledali cele sezone, osvojili smo bod, ali dobro, idemo dalje".

Utakmicu između Radničkog i Vojvodine, ispratio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Mislim da je to bio motiv za naše igrače, posebno mlađe, kao i naše i Vošine. Mislim da je Stojković imao šta da vidi, jednu trku, borbu, zalaganje, sve ono što Evropa traži. Nadam se da je nekog danas zabeležio, ja mu želim sreću na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije", istakao je Dudić

Govorio je i o taktičkim iznenađenjima.

"Mi smo probali malo da iznenadimo u tom presingu i sa igračem više u veznom redu. Dadić je igrao visoko, jer je ofanzivan, terao je Radulovića da pati i da se vraća, a uzeo je i dve lopte u prvoj trećini terena iz kojih smo mogli do gola. Imali smo i jednu uigranu akciju iz prekida koja je mogla da prođe, ali generalno, nije bilo mnogo iznenađenja, jer se toliko dobro poznajemo ovog proleća i kada sada pogledam kolegu, više viđam njega nego što sam viđao ženu, eto, nećemo se sad viđati jedno vreme", zaključio je Dudić

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu