Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.06.2022.

09:20

Nadal je i finale Vimbldona igrao sa uspavanim stopalom VIDEO

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je da "Bik sa Majorke" nije samo ove godine igrao sa uspavanim stopalom.

Izvor: LN

Autor: LN

Nadal je i finale Vimbldona igrao sa uspavanim stopalom VIDEO
AP Photo/Michel Euler

Nadal je osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, ukupno 22. Grend slem u karijeri, a sve to uz, kako je naveo, "umrtvljeno stopalo" i veliki broj injekcija.

Toni Nadal je u intervjuu nakon turnira podsetio da je Rafa bio podvrgnut sličnom termanu prvi put još davne 2008. godine.

"Igrao je sa uspavanim stopalom i u drugim grend slemovima. Na Vimbldonu 2008. je igrao finale protiv Federera pod injekcijama", izjavio je Toni Nadal i dodao:

"Veoma sam iznenađen time što Rafa radi i činjenicom da on u tim trenucima može da razmišlja samo o igri i loptici, a ne o svom stopalu".

Trenutno član stručnog štaba Ože-Alijasima je ranije potvrdio da će Rafa najverovatnije igrati na Vimbldonu, kao i da sa treninzima i pripremom za travu počinje u ponedeljak.

Rafa je odmah nakon Rolan Garosa krenuo na tretmane stopala koji će mu, kako se nada, dozvoliti da se takmiči i na trećem Slemu sezone.

"Biću na Vimbldonu ako mi telo bude spremno za Vimbldon. To je turnir koji ne želim da propustim. Igrač kao ja uvek želi da igra na Vimbldonu. Ako me pitate da li ću igrati ne mogu da vam dam jasan odgovor. Naravno da želim, ali videćemo kako će terapije da se pokažu", rekao je tada Nadal.

Vimbldon počinje 27. juna, titulu brani Novak Đoković, a pored Rusa i Belorusa ove godine neće biti ni ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu