Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.10.2018.

20:35

Bazel: "Krompir" za Đerea i poraz od Amerikanca

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu turnira u Bazelu od Amerikanca Tejlora Frica sa 2-0 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Bazel:
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Đere je pružio slab otpor i osvojio tek pet gemova – 6:0, 7:5.

U prvom setu viđen je pravi debakl srpskog tenisera koji nije uspeo da osvoji ni jedan jedini gem. Fric je dominirao, a Đere nije imao odgovor na "bombe" američkog tenisera.

Loše odigran prvi deo meča nije poremetio Srbina, koji je drugi set otvorio brejkom. Laslo je tu prednost održavao sve do 4:3, kada je Tejlor uspeo da od 40:0 za srpskog tenisera osvoji šest od narednih sedam poena i dođe do ri-brejka.

Đere je "prokockao" novu prenost prilikom servisa za 6:6. Imao je 40:15, ali od tog trenutka nije osvojio nijedan poen do kraja gema, to jest meča.

Srpski teniser je imao lepu priliku da se plasira možda čak i u treću rundu s obzirom da se Fric u drugoj sastaje sa boljim iz duela između Henrija Laksonena i Marka Čekinata.

U drugom meču dana Marin Čilić je olako izašao na kraj sa Denisom Šapovalovim. Kanađanin je Hrvatu uzeo samo šest gemova i doživeo poraz od 6:4, 6:2.

Marin u drugom kolu igra protiv boljeg iz okršaja Copil – Harison.

Turnir u Bazelu je iz kategorije 500.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu