Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.06.2018.

15:02

Federer u Štutgartu osvojio 98. titulu u karijeri

Rodžer Federer povratak na prvo mesto ATP liste ukrasio je 98. titulom u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer u Štutgartu osvojio 98. titulu u karijeri
Photo by Alex Grimm/Getty Images

Federer je prvi put u karijeri osvojio trofej na turniru u Štutgartu, pobedom nad Milošem Raonićem u finalu sa 6:4. 7:6 (7-3).

Švajcarac, koji je jučerašnjim trijumfom nad Nikom Kirjosom obezbedio povratak na čelo ATP karavana od ponedeljka, tako se uspešno vratio posle tromesečne pauze i već na Vimbldonu ima šansu za ogromni jubilej.

Ukoliko osvoji predstojeći turnir u Haleu, mogao bi na terenima Ol Ingland Klaba da upiše jubilarnu, 100. titulu u karijeri.

Što se tiče meča u Štutgartu, momak iz Bazela je u ranoj fazi meča napravio brejk zahvaljujući izuzetnom riternu bekhendom, a onda stečenu prednost lako sačuvao do kraja seta. Spasao je dve brejk lopte u četvrtom gemu i nešto kasnije poveo 1-0.

Drugi deo igre bio je mnogo izjednačeniji – obojica igrača su sjajno servirala, pa je pobednika odlučio taj brejk. Opet je Federer bio taj koji je imao više živaca, od 3:3 je vezao četiri uzastopna poena i završio posao za 80 minuta.

On je tako uvećao prednost nad drugoplasiranim Rafaelom Nadalom na 150 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve