Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.11.2017.

21:51

Dimitrov osvojio London za broj 3 na ATP!

Bugarin Grigor Dimitrov stavio je tačku na sjajnu 2017. godinu trofejom na Završnom mastersu sezone u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Dimitrov osvojio London za broj 3 na ATP!
Foto: Getty images

Dimitrov je u neočekivanom finalu nadigrao Belgijanca sa 2-1, po setovima 7:5, 4:6, 6:3 posle dvoipočasovne borbe.

Dimitrov je stigao do četvrte titule u 2017, ukupno osme u karijeru, a godinu će završiti na trećem mestu što mu je najbolji reking u karijeri.

Belgijanac je imao dvostruko više as udaraca, bolji prvi servis, napravio je 16 vinera više, ali je više i grešio (11 puta), te slabijim drugim servisom dozvolio rivalu čak 15 brejk šansi.

Gofan je ispustio prednost od 4:2 u prvom sezu, drugi je dobio jedinim iskorišćenim brejkom, dok je u odlučujućem prupustio četiri brejk šanse u prvom gemu.

Dimitrov je turnir završio bez ijednog poraza, a bogatiji je za oko 2,5 miliona dolara. Zadovoljan može biti i Gofan, jer je novi četvrti teniser sveta.

Gofan je u prvom setu dva put imao prednost brejka, ali je Dimitrov oba puta uspeo da se vrati, a potom je i u 12. gemu sam stekao prednost koja mu je ujedno i donela vođstvo od 1-0 u setovima.

Za razliku od prvog seta, drugi set doneo sigurnije servise obojice tenisera, ali je Gofan ipak u sedmom gemu uspeo da napravi brejk, za koji se kasnije ispostavilo da mu je bio dovoljan za izjednačenje 111.

Odlučujući set nastavljen je u istom ritmu, igrači su bili sigurni na svoje servise, ali je ipak sredinom seta došlo do pada u igri Gofana, što je Dimitrov iskoristio i napravio brejk.

On je potom u osmom gemu trećeg seta ima tri meč lopte, ali je Gofan uspeo da se izvuče, međutim, u narednom gemu Dimitrov nije dozvolio brejk, pa je tako došao do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve