Nova vest
Tenis

Petak, 20.10.2017.

11:10

GQ: Među 50 najvećih je 5 tenisera – nema Đokovića

Njujorški magazin GQ, koji izlazi od 1931. godine, napravio je listu 50 najvećih živih sportista, među kojima je petoro tenisera, ali nema Novaka Đokovića.

Izvor: AK

Autor: AK

GQ: Među 50 najvećih je 5 tenisera – nema Đokovića

GQ je od tenisera na listu stavio Serenu Vilijams, Martinu Navratilovu, Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Bjerna Borga.

Šveđanin je opisan kao rani majstor modernog tenisa orjentisan na igru sa osnovne linije koji je bio jedan od najgracioznijih sportista, uzor za izgled i ponašanje, kako na teniskom terenu, tako i u noćnom klubu.

Za Federera je naglašeno da se iz godine u godinu vraća nakon što je otpisan i da iako je već 20 godina na terenu, još nije predao štafetu mlađima, dok se kod Nadala ističu njegova fizička i mentalna snaga i borba do poslednjeg daha za svaki poen.

Serena je predstavljena kao osoba koja ne može da podbaci bez obzira na to koliko je zahtevna, teška ili čak opasna situacija u kojoj se nalazi. Autor je podsetio na 2001. kada je počela njena era. Tada su joj rasisti na Indijan Velsu zviždali, a onda je razbila Kim Klajsters i potom bojkotovala turnir 14 godina.

Navratilova je opisana kao dominantna "mašina" koja je osvojila šest uzastopnih Vimbldona i ukupno 18 Grend slem titula, 156 nedelja u nizu bila broj 1, što je uspelo samo Štefi Graf, dok van sličan društveni uticaj ima samo gore pomenuta Amerikanka.

Tu su između ostalih NBA zvezde Majkl Džordan, Lebron Džejms, Šekil O'Nil, Alen Ajverson, Kobi Brajant, Medžik Džonson, Hakim Oladžuvon, NFL igrači Tom Brejdi, Aron Rodžers, Džeri Rajs, Džim Braun, Beri Senders, Džej Džej Vat, atletičari Karl Luis, Majkl Džonson, Jusein Bolt, hokejaši Vejn Grecki, fudbaleri Pele, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, golfer Tajger Vuds, plivač Majkl Felps, bokser Šugar Rej Leonard, gimnastičarka Nađa Komaneči, skejter Toni Hok, skijašica Lindzi Von, sovjetski rvač Aleksandar Karelin, ali i nekoliko američkih fudbalerki poput Mije Ham.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

290 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d