Nova vest
Tenis

Četvrtak, 11.05.2017.

18:07

Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'!

Hrvatski teniser Borna Ćorić napravio je senzaciju u osmini finala Mastersa u Madridu eliminisavši prvog igrača sveta Endija Marija u dva seta – 6:3, 6:3.

Izvor: PT

Autor: PT

Ćorić izbacio Marija iz 'Magične kutije'!
Getty Images

Mladi teniser ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto je posle sat i 26 minuta igre pobedio svetskog broja jedan.

Prvi set obilovao je brejkovima na obe strane, a hrvatski teniser odlučujući je napravio u sedmom gemu, kada je poveo sa 4:3. Usledio je veoma siguran servis gem Ćorića, posle čega je ponovo uspeo da oduzme servis Mariju i tako dobije prvi set.

U drugom setu igralo se dosta ujednačeno, ali bilo je primetno da Mari ne igra dobro. Pedesetdeveti teniser planete odlučujući brejk napravio je u osmom gemu drugog seta, kada je poveo sa 5:3.

Ćorić je potom servirao za meč – prvu meč loptu nije iskoristio, ali zato jeste drugu za trijumf nad prvim igračem planete.

Britanac je tako nastavio sa promenljivim partijama ovog proleća, pošto je prethodno bio eliminisan u prvoj rundi Mastersa u Indijan Velsu, potom u drugoj rundi turnira u Monte Karlo, dok je u Barseloni, koja je prethodila Madridu, poražen u polufinalu od Dominika Tima.

Ranije u toku godine, Mari je bio elmininisan u šesnaestini finala Australijan Opena od Miše Zvereva.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u osmini finala Felisijana Lopesa, i u borbi za polufinale sastaće se sa Keijem Nišikorijem.

Đoković će tako imati priliku da smanji prednost nad Marijem, s obzirom da je Britanac prošle sezone dogurao do finala u kojem je poražen upravo od Novaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve