Nova vest
Tenis

Subota, 25.03.2017.

15:12

Nadal i Nišikori rutinski, ispao Dimitrov

Rafael Nadal i Kei Nišikori bez problema su nastavili učešće na Mastersu u Majamiju plasmanom u treće kolo, dok je Grigor Dimitrov eliminisan.

Izvor:

Autor:

Nadal i Nišikori rutinski, ispao Dimitrov
Getty Images

Španac je bio bolji od Dudija Sele iz Izraela 6:3, 6:4, dok je Japanac prepustio isti broj gemova Južnoafrikancu Kevinu Andersonu – 6:4, 6:3.

S druge strane, Bugarina je izbacio Gvido Pelja iz Argentine, posle nešto manje od dva časa borbe – 6:3, 7:6(4).

Marin Čilić iz Hrvatske eliminisan je posle borbe u tri seta sa Francuzom Žeremijem Šardijem 6:4, 2:6, 6:3, a najzanimljiviji meč dana odigrali su mlađani domaći talenat Tejlor Fric i nemački veteran Filip Kolšrajber.

U prvom setu viđena je velika borba, ali je Nemac uspeo da prelomi brejkom u ključnom trenutku, posle preokreta. Ipak, Fric se nije predao, iako se ovoga puta on našao u situaciji da juri zaostatak, uspevši da ponovi ono što je protivnik prethodno uradio.

I treći deo meča otvorio je sjajno, brzo je stigao do 2:0, a potom i do 5:3, da bi ga manjak neiskustva koštao prve velike pobede u karijeri.

Kolšrajber je agresivnim pristupom ostao u meču, sigurno odservirao za 5:4 i onda još jednom oduzeo servis rivalu, iz prve prilike. Uspeo je Tejlor da zadrži koncentraciju i odvede susret u taj-brejk, ali nije imao snage da prelomi.

Argentinac Federiko Delbonis izbacio je Španca Pabla Karenjo-Bustu, koji igra sjajno u poslednje vreme, posle velikog preokreta 1:6, 7:5, 6::2, a Jan-Leonard Štruf iz Nemačke deklasirao je Francuza Žila Simona – 6:1, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve