Nova vest
Tenis

Utorak, 07.02.2017.

12:18

Pogođeni sudija: Danas su neki igrači pomalo ludi

Sudija Arno Gabas, kojeg je Denis Šapovalov pogodio lopticom u oko, oseća se dobro i kaže da mnogi teniseri neadekvatno reaguju kada su besni.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Pogođeni sudija: Danas su neki igrači pomalo ludi
Photo by Andre Ringuette/Getty Images for LTA

Teniska reprezentacija Kanade diskvalifikovana je iz ovogodišnjeg Dejvis kupa, pošto je u meču sa Velikom Britanijom igrač napucao sudiju lopticom.

Denis Šapovalov, 17-godišnji momak rođen u Tel Avivu, napravio je neverovatan ispad u meču sa Kajlom Edmundom – iznerviran zbog promašenog bekhenda želeo je da lansira lopticu u publiku, ali je pogodio sudiju Gabasa pravo u oko.

„U današnje vreme, neki igrači su pomalo ludi. Video sam da je ljut i da se nešto sprema, ali nikada ne bih pomislio da može da me pogodi“, rekao je Gabas.

U tom trenutku rezultat je bio 2-2 u pobedama, Edmund je vodio 6:3, 6:4, 2:1, pre nego što je usledila automatska diskvalifikacija.

„Kada je došao da se izvini videlo se da se pokajao i da je bio u potpunom šoku. Trenutno sam dobro, ali ću morati da posetim specijalistu kada se budem vratio kući“.

Glavnom sudiji pružena je pomoć na terenu, da bi potom bio prebačen u bolnicu zbog velikog otoka ispod levog oka.

„Sa terena sam izašao ličeći na Rokija Balbou. Snimak je poprilično šokantan – moramo da izbegavamo neke loptice tokom sezone, ali sa ovom nisam imao šanse. Sva sreća da nisam lošije prošao“, zaključio je Gabas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve