Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.01.2017.

14:10

Farsa u Hobartu: Teniserke istovremeno predale meč

Neverovatna scena dogodila se na WTA turniru u Hobartu kada su obe teniserke odlučile da predaju meč zbog povreda, u istom trenutku!

Izvor: AK

Autor: AK

Farsa u Hobartu: Teniserke istovremeno predale meč
Foto: Getty images

Akterke su bile Amerikanka Saša Vikeri i Belgijanka Elis Mertens, a obe su se u istom momentu požalile na probleme sa povredom, posle svega jednog gema u meču druge runde turnira.

Novinar Njujork Tajmsa Ben Rotenberg je objasnio da je razlog za to verovatno što su obe teniserke želele da budu odmorne za predstojeći Australijen open, koji je na programu sledeće nedelje.

Međutim, nisu smele da odustanu od meča pre njegovog početka kako bi zadržale pravo da igraju u Melburnu, pa su 135. i 127. teniserka odlučile da to urade već posle prvog gema, ali se nisu "dogovorile" koja će, te su istovremeno to uradile i napravile pravu farsu u Hobartu.

Nakon što je Vikeri dobila uvodni gem na svoj servis, obratila se treneru kako bi odustalao od igre, to je isto uradila i Mertens, pa su oba trenera sišla na teren kako bi to zatražili od sudije.

On je kao prvo prihvatio odustajanje Vikeri, što znači da je Mertens prošla u treće kolo turnira, a potom i do polufinala, što je dovelo na korak od glavnog žreba AO.

S druge strane, ovo je skupo koštalo Vikeri, jer je bez tih bodova morala u kvalifikacije za prvi Gren slem sezone, gde je eliminisana već u prvom kolu, od slabije rangirane teniserke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu